Σε δυο ανακοινώσεις, η μια του υπουργείου Εξωτερικών και η άλλη του υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι “δεν υπάρχει κατάληψη ελληνικού εδάφους”. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μόλις προ ημερών, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, έλεγε ότι “υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού (σ.σ. Έβρου). Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα”.

Τελικώς, τι συμβαίνει;

-Υπάρχει αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας των ελληνοτουρκικών συνόρων, τώρα και στον Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, στις Φέρες, ή όχι;

-Εφόσον, όπως υποστηρίζουν τα δυο ελληνικά υπουργεία, δεν υπάρχει κατάληψη ελληνικού εδάφους από τουρκικές -έστω περιορισμένες σε αριθμό- δυνάμεις, γιατί οι ελληνικές δυνάμεις σταμάτησαν τα έργα διευθέτησης σε ελληνικό έδαφος, προκειμένου να ορθώσουν σε αυτό το σημείο φράχτη;

-Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα αμφισβήτησης συνόρων, κάτι ωστόσο που δεν δείχνει να συμμερίζεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για ποιους λόγους έγιναν διαβήματα διαμαρτυρίας της Ελλάδας προς την Τουρκία;

Θολές απαντήσεις

Το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών ανέφερε ότι έγιναν διαβήματα από την ελληνική πρεσβεία στην Τουρκία, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, και στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν διευκρινίζει ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενό τους.

Ειδικότερα:

-Ήταν, επειδή, όπως πολλοί υποστηρίζουν, έχουν εισβάλλει τουρκικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος;

-Δεν εισέβαλαν τουρκικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος, αλλά η Αθήνα δέχεται να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία για αυτό το νέο σημείο ελληνοτουρκικής τριβής, προκειμένου να υπάρξει σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης;

Στην περίπτωση, πάντως, που η Αθήνα δεχτεί να πάει σε διάλογο με την Τουρκία για μια περιοχή 16 στρεμμάτων (βάλτος), όπως λέγεται, που είναι ελληνική, βάσει διεθνών συμφωνιών, σημαίνει ότι δέχεται να κουβεντιάσει τις τουρκικές αιτιάσεις – αμφισβητήσεις.

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα έχει ήδη μπει σε τροχιά αμφισβήτησης της συγκεκριμένης περιοχής. Εξάλλου, στην ανακοίνωσή τού, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, ενώ αναφέρει ότι “τετελεσμένα στα σύνορά μας σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτά”.

Υπουργεία Άμυνας – Εξωτερικών: Παιχνίδι ευθυνών

Στην ίδια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ.Δένδια αναφέρεται ότι τα διαβήματα που έκανε η Αθήνα, έγιναν:

-“Με βάση την καταγραφή των συμβάντων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από σειρά επαφών όλες τις προηγούμενες ημέρες”.

-Η ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Burak Özügergin, έγινε “σχετικά με την πρόσφατη κίνηση περιορισμένου αριθμού Τούρκων πολιτών και στρατιωτικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών“.

Ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν και ουδόλως έχουν απαντηθεί, με αποτέλεσμα να εγείρονται εντονότατες αμφιβολίες σχετικά με την ειλικρίνεια εκ μέρους των αρμοδίων ελληνικών υπουργείων έναντι της ελληνικής κοινής γνώμης:

1.Τι στοιχεία έχει δώσει το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να προβεί στα διαβήματα;

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος για τα σύνορα -και- στον Έβρο δεν είναι το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το υπουργείο Άμυνας. Άρα, αυτό ήταν που, από την αρχή μέχρι το τέλος χειρίστηκε -ορθώς ή λανθασμένα, θα φανεί οσονούπω- το ζήτημα, και αυτό παρείχε τη σχετική πληροφόρηση στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα διαβήματά του.

2.Εδωσε το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Εξωτερικών στοιχεία, απ’ όπου προκύπτει ότι τουρκικές δυνάμεις εμποδίζουν τις ελληνικές, να ορθώσουν φράχτη εντός του ελληνικού εδάφους;

3.Εδωσε στοιχεία, απ’ όπου φαίνεται ότι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει σε έδαφος ελληνικής κυριαρχίας;

4.Εδωσε το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Εξωτερικών στοιχεία, απ’ όπου προκύπτει ότι οι τουρκικές δυνάμεις “κάνουν μετρήσεις” εντός του ελληνικού εδάφους;

Είναι, πάντως, απορίας άξιον ότι σε ελληνικές ανακοινώσεις γίνεται λόγος για “μετρήσεις” από τις τουρκικές δυνάμεις, όταν είναι ηλίου φαεινότερον ότι, κάθε άλλο παρά τέτοιον σκοπό είχαν.

5.Μπήκαν, εν πάση περιπτώσει, όπως ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται εσχάτως, ελληνικές δυνάμεις στα τουρκικά εδάφη, και τώρα συζητάμε με την Άγκυρα συμβιβασμό;

Ροκανίζουν καρέκλες;

Η σύγχυση είναι πλήρης και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη διόλου βοηθούν στο ξεκαθάρισμα αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης. Η, δε, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών μάλλον θολώνει τα … νερά του Έβρου, παρά φωτίζει την κατάσταση.

Μάλιστα, αφήνει, έμμεσα πλην σαφή υπονοούμενα για τον χειρισμό της υπόθεσης εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Πολύ περισσότερο, δείχνει ότι μάλλον το ένα υπουργείο ρίχνει στο άλλο τις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Ήδη, πάντως, με αφορμή και ανάρτηση γνωστής “ομάδας” στα social media που πρόσκειται στη ΝΔ, με άμεσες αιχμές κατά του κ.Δένδια, άρχισε η σεναριολογία περί “καρατόμησης” του υπουργού Εξωτερικών που δρομολογεί το μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, δίνει και παίρνει η ονοματολογία με γνωστούς “δελφίνους”που διεκδικούν τη θέση του υπουργού και υφυπουργών Εξωτερικών. Οι φημολογούντες, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ακόμα και το όνομα του Δ.Αβραμόπουλου, αλλά και πολλών άλλων που καλοβλέπουν τους θώκους του υπουργείου Εξωτερικών.

Αμφισβήτηση συνόρων

Όπως και να’ χει, οι ανακοινώσεις τόσο του υπουργού Εξωτερικών, στο πλαίσιο της κοκορομαχίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του υπουργείου Άμυνας, επουδενί απαντούν με σαφήνεια εάν πράγματι “καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος”, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, ή το “ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις” του υπουργείου Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη (20-5-2020), ο Ν.Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΑ, όταν ερωτήθη για τον Έβρο και εάν η Αθήνα θα προβεί σε διάβημα προς την Άγκυρα, είπε:

“Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν.Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα“.

Διαβήματα με ερωτηματικά

Αμέσως μετά, ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών διέρρευσε την πληροφορία ότι η Αθήνα προέβη σε διάβημα (Βλέπε: (Διάβημα Αθήνας προς Άγκυρα για νότιο Έβρο http://www.antinews.gr/action.read/politiki/diabima-athinas-pros-agkura-gia-notio-ebro/2.144947).

Τώρα, μάλιστα, ο κ.Δένδιας λέγει ότι έγιναν δυο διαβήματα: Ένα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, και το δεύτερο από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έχει υψώσει τους τόνους για το θέμα του Έβρου, καταγγέλλοντας τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, και ζητώντας τις παραιτήσεις των δυο υπουργών, σε ανάρτησή του στα social media, αφήνει, εμμέσως πλην σαφώς, να φανεί ότι επρόκειτο για υποβαθμισμένα διαβήματα.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι στο “δεύτερο διάβημα, εστάλη, για λόγους υποβάθμισης, η δεύτερη της πρεσβείας στην Άγκυρα να διαμαρτυρηθεί στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, αντί του πρέσβη ως έπρεπε να γίνει”. Επίσης, λέγει ότι “για το πρώτο δεν εξήγησε η ΝΔ ακόμα αν ήταν τηλεφωνικό, εγγράφως ή κλήθηκε, ως έπρεπε να γίνει, ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα”. Και σε αυτά τα ερωτήματα, ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, επίσης, στην ανάρτησή του σημειώνει ότι “στην πραγματικότητα η νησίδα, για την οποία γίνεται ο λόγος, έχει περιέλθει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η τριμελής επιτροπή για τη χάραξη των συνόρων, με βάση τα πρωτόκολλά της Επιτροπής Διαχάραξης ελληνοτουρκικών συνόρων στις 23 Νοεμβρίου του 1926“.

Αναφέρει ακόμα ότι “οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής αποτελούν υλοποίηση της Συμφωνίας της Λωζάνης ως προς την οριοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων. Η Τουρκία προσπάθησε να κάνει σε αυτό το σημείο προβοκάτσια το 1978 και το 2012″.

Τουρκική σφήνα

Σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί η ανακοίνωση – σφήνα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δημιουργεί και νέα ερωτηματικά.

Αναλυτικά, η Άγκυρα υποστηρίζει (και, πιθανότατα, γι’ αυτό θα διαθέτει και τα απαραίτητα έγγραφα) ότι:

1.Η υπόθεση στον Έβρο ξεκινά στις 15 Απριλίου 2020, οπότε η Ελλάδα γνωστοποίησε “στο υπουργείο (σ.σ. Εξωτερικών) την κατασκευή ενός φράχτη στον «τομέα των Φερών» των χερσαίων συνόρων Τουρκίας-Ελλάδας”.

2.”Μετά από συντονισμό με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, το υπουργείο διαβίβασε σημείωμα στις 11 Μαΐου 2020 ζητώντας από την Ελλάδα να μοιραστεί τις ακριβείς συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής και να προτείνει τη σύγκληση της κοινής επιτροπής συνόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραβιαστούν τα χερσαία σύνορα”.

3.”Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προτάσεις συνεργασίας μας, η Ελλάδα ξεκίνησε δραστηριότητες ισοπέδωσης γης στις 13 Μαΐου 2020 και παραβίασε τα συμβατικά μας χερσαία σύνορα”.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το θέμα υφίσταται από τον Απρίλιο, αλλά εδώ και δέκα ημέρες είναι που η ένταση κλιμακώνεται.

Κατά συνέπεια, ο Νίκος Δένδιας γνώριζε πολύ καλά την περασμένη Τετάρτη τι έλεγε στη συνέντευξή του στην ΕΡΑ. Και, βέβαια, ως όλα δείχνουν, ήξερε ότι η Τουρκία αμφισβητεί, όχι απλά μερικές δεκάδες μέτρα, όπως είπε, αλλά αρκετά στρέμματα.

“Αυτή η παραβίαση”, όπως χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την κίνηση των Ελλήνων στρατιωτικών να διαμορφώσουν το σημείο, προκειμένου να υψώσουν φράχτη, “παρεμποδίστηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί, εάν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις που έχουμε προτείνει μεταξύ τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ένα τετελεσμένο στα σύνορά μας σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτό”.

Σοβαρά ερωτηματικά

-Εάν, τελικώς, δεν συμβαίνει τίποτα, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τότε έχουν δίκιο οι Τούρκοι που “παρεμπόδισαν” τους Έλληνες στρατιωτικούς να ορθώσουν φράγμα.

Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι η ελληνική κυβέρνηση να πει τι ακριβώς συνέβη, για να λύσει τις όποιες απορίες υπάρχουν και να καταλαγιάσει ο θόρυβος. Διότι, έτσι όπως πάει, σύντομα, η Τουρκία θα βγει από πάνω, ισχυριζόμενη ότι οι Έλληνες μπήκαν σε τουρκικό έδαφος.

-Αν, ωστόσο, οι Τούρκοι αμφισβητούν έστω και μερικά μέτρα, ή στρέμματα, τότε η κυβέρνηση είναι υπόλογη διότι θολώνει το τοπίο και παραπληροφορεί τους πολίτες.

Κάτι που σημαίνει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί πήγαν να στήσουν φράχτη σε ελληνικό έδαφος, χωρίς -ως οφείλουν- να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, αλλά προέκυψαν … περιπλοκές (!).

Ανεξαρτήτως όλων αυτών, πάντως, ένα είναι βέβαιον: Όταν ελληνικές δυνάμεις σπεύδουν να ορθώσουν φράχτη εντός ελληνικού εδάφους, ή σχηματίζουν προηγουμένως, με τις απαραίτητες στρατιωτικές δυνάμεις, την περίμετρο ασφαλείας, προκειμένου να εμποδίσουν κάθε “παρείσακτο” να παρέμβει, ή, εν πάση περιπτώσει, δεν στήνουν καθόλου τον φράχτη.

Ως εκ τούτου, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από μια ανακοίνωσή της μόλις μιας αράδας, και ταυτόχρονα να αποσιωπά τι συμβαίνει στον Έβρο.

Να σημειωθεί πως, όταν, όχι στο τόσο μακρινό παρελθόν, “μετακινούνταν” (!) μερικές δεκάδες μέτρα ορισμένες“πυραμίδες” στα ελληνολβανικά σύνορα, κάποιοι “νταήδες” μέχρι και ντου στην Αλβανία ζητούσε να κάνει η Ελλάδα. Τώρα, άραγε, δεν ισχύει η ίδια “ευαισθησία” πολύ περισσότερο για τα ελληνοτουρκικά σύνορα;

-Επίσης, εάν σκοπεύει η Αθήνα να δεχτεί την τουρκική πρόταση και να πάει σε διαπραγμάτευση σε επίπεδο “τεχνικών επιτροπών”, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από στρατιωτικούς, επιβάλλεται να διευκρινίσει με ποιο αντικείμενο θα προσφύγει.

Επιπλέον, σκόπιμο είναι να διευκρινίσουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, εάν οι τουρκικοί ισχυρισμοί ευσταθούν και πράγματι υπεβλήθη εξαρχής στην Ελλάδα η πρόταση να λυθεί το θέμα σε επίπεδο “τεχνικών επιτροπών”.

Ως γνωστόν, οι “τεχνικές επιτροπές” υπάρχουν στον Έβρο ακριβώς για να λύνονται “τρέχοντα” ζητήματα. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως το 2018, όταν συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, επειδή πέρασαν κατά λάθος σε τουρκικό έδαφος, η τουρκική πλευρά ουδεμία συνεννόηση επί τόπου, μεταξύ των αρμοδίων αξιωματικών των δυο πλευρών, δέχτηκε για τη διευθέτηση του συμβάντος.

Εάν, πάντως, ισχύει ο τουρκικός ισχυρισμός ότι η Άγκυρα πρότεινε διαπραγμάτευση “τεχνικών επιτροπών”, τότε πρέπει να απαντηθεί γιατί δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά. Ήταν γιατί επρόκειτο για ελληνικά εδάφη, και, άρα, η χώρα μας δεν είχε τίποτα να συζητήσει με κανέναν, ή, όπως υποστηρίζουν Έλληνες παράγοντες και τώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πράγματι υπάρχουν μερικές δεκάδες μέτρα που είναι “αμφισβητήσιμα”;

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα στην ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι, όπως “ανακοινώθηκε στην ελληνική πλευρά, η κατασκευή του φράχτη δεν πρέπει να ξεκινήσει χωρίς τεχνικό συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η κοίτη του ποταμού Meriç / Έβρου που οριοθετεί τα τουρκο-ελληνικά χερσαία σύνορα το 1926 έχει αλλάξει σημαντικά λόγω φυσικών και τεχνικών παραγόντων, και έτσι δεν υπάρχουν αμοιβαία συμφωνημένες γεωγραφικές συντεταγμένες αυτού του συγκεκριμένου τμήματος των συνόρων που είναι συμβατές με τη συμφωνία του 1926”.

Νέα Ίμια;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντά με μισόλογα σε τόσο σοβαρά θέματα που τείνουν να χαρακτηριστούν ως “νέα Ίμια”. Πόσο μάλλον που σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύει να ταυτιστεί με εκείνους, οι οποίοι εύχονταν το 1996 να φυσήξει αέρας και να πάρει την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες.

Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι, όποτε της δίδεται ευκαιρία, την εκμεταλλεύεται για να οικοδομήσει περαιτέρω το αφήγημα των διεκδικήσεών της απέναντι στην Ελλάδα. Έτσι ξεκίνησε το 1996 από τα Ίμια, για να οικοδομήσει στη συνέχεια τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, και από τα αμφισβητούμενα Ίμια, στη συνέχεια να περάσει στην αμφισβήτηση 16 ή 18 νησιών σήμερα, κ.ο.κ.

Είναι γνωστό ότι -και- στον Έβρο, η τουρκική πλευρά επανειλημμένως έχει επιχειρήσει με τσαμπουκάδες να αμφισβητήσει κάποιες περιοχές και κυρίως νησίδες, οι οποίες διαμορφώνονται κατά καιρούς, ανάλογα με τις ροές των υδάτων, εντός του ποταμού. Άλλες φορές υψώνοντας τουρκικές σημαίες, άλλες με πυροβολισμούς, κ.ο.κ.

Έχει, επίσης, στήσει “επεισόδια”, όπως με τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, κατηύθυνε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες για να “σπάσουν” τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, ενώ την ίδια περίοδο, προέβαινε σε παραβιάσεις του εκεί ελληνικού εναέριου χώρου με μαχητικά αεροσκάφη της. Κάτι που είχε πάρα πολλά χρόνια να κάνει στον Έβρο.

Όλα αφήνουν την έντονη υποψία, λοιπόν, ότι και η τελευταία κίνηση της Άγκυρας στη θέση Μελισσοκομείο, στις Φέρες, μόνον “αθώα” δεν είναι. Και ένα είναι βέβαιον: Η Άγκυρα, με κάθε ευκαιρία που θα τις δίδεται, θα επιχειρήσει και το “γκριζάρισμα” του Έβρου.

Βέβαια, σε νεότερη τοποθέτησή του ο Ν. Δένδιας (βλέπε: Δένδιας: Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι στις δημοσκοπικές ανησυχίες) επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση, κι ενώ διαψεύδει τα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους αφήνει πολλά κενά για το τι πραγματικά συνέβη και συμβαίνει στον Έβρο.

Ας ελπίσουμε ότι όντως η κυβέρνηση κρατάει ψηλά την σημαία στον Έβρο, όπως βγαίνει από τα συμφραζόμενα του υπουργού Εξωτερικών, και δεν θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

πηγή:antinews.gr http://www.antinews.gr/action.read/politiki/nea-imia-ston-ebro-/2.144979

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις