Από 27χρονη η νέα μήνυση – Αρχές Δεκεμβρίου θα κληθεί για εξηγήσεις ο κατηγορούμενος

Άλλη μία μήνυση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 18 συνολικά μέχρι τώρα, υπεβλήθη την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατά του γυναικολόγου που υπηρετεί στο νησί, από μία 27χρονη κοπέλα η οποία καταγγέλλει ότι βίωσε τα ίδια με τις λοιπές μηνύτριες από τον γιατρό, κατά τη διάρκεια εξέτασής της!

Ο γυναικολόγος επρόκειτο την Παρασκευή να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται στους Πταισματοδίκες Ρόδου, ωστόσο τελικά η κατάθεσή του αναβλήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις και των μαρτύρων κατηγορίας.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο γιατρός εκτιμάται ότι θα κληθεί για κατάθεση στις αρχές Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο και Κώστα Αβδελή.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή στον Πταισματοδίκη Ρόδου κατέθεσαν και άλλες τέσσερις κοπέλες που έχουν στραφεί δικαστικά κατά του γιατρού, συνοδευόμενες από τη συνήγορό τους κα Εύη Αρνιθενού.

Οι γυναίκες επανέλαβαν τα όσα αναφέρουν και στις μηνύσεις τους αναφορικά με τα περιστατικά που η καθεμία φέρεται να βίωσε κατά τη διάρκεια ιατρικής επίσκεψης, από τον γυναικολόγο.

Από μεθαύριο Δευτέρα, στο Πταισματοδικείο Ρόδου θα συνεχιστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας του γιατρού, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

Η νέα μήνυση

Την Παρασκευή το πρωί, συνοδευόμενη από τις δικηγόρους κ.κ. Εύη Αρνιθενού και Μύριαμ Τομαρά, προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου 27χρονη κοπέλα η οποία και υπέβαλε μία ακόμα μήνυση σε βάρος του γυναικολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη καταγγέλλει περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Όπως η ίδια αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή της όλα εκτυλίχθηκαν την άνοιξη του 2016 οπότε και η μηνύτρια ηλικίας τότε μόλις 23 ετών αναζήτησε έναν γυναικολόγο για να κάνει μία εξέταση -ένα τεστ Παπανικολάου.

Τον συγκεκριμένο γιατρό της τον συνέστησε οικείο της πρόσωπο και αφού έκλεισε ραντεβού τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου συνοδευόμενη από τους γονείς της, όπως η ίδια αναφέρει, οι οποίοι την περίμεναν στο διάδρομο να ολοκληρώσει την εξέτασή της.

Πράγματι η κοπέλα μπήκε στο ιατρείο όπου και την πλησίασε ο γιατρός ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δεν φορούσε γάντια. Η 27χρονη αναφέρει στη μήνυσή της πως εκείνη η επίσκεψη ήταν η δεύτερη για την ίδια σε γυναικολόγο και επειδή ακριβώς δεν είχε εμπειρία από τέτοιου είδους εξετάσεις, δεν μίλησε για το γεγονός ότι ο γιατρός δεν φορούσε γάντια.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο γιατρός κατηγορείται ότι οι κινήσεις που έκανε στα γεννητικά της όργανα δεν ήταν εξέτασης αλλά αισθησιακές, ενώ επέφεραν πόνο στην -τότε- 23χρονη κοπέλα η οποία και αντέδρασε. Τότε ο γυναικολόγος (σύμφωνα πάντα με τη μήνυση)  τη ρώτησε αν πονάει και όταν εκείνη του απάντησε θετικά της είπε: «Είσαι και εσύ μικρούλα, είμαι και εγώ άγαρμπος».

Ωστόσο ο γιατρός κατηγορείται ότι συνέχισε τις κινήσεις με τα γυμνά του δάκτυλα με αποτέλεσμα η κατάσταση για την κοπέλα -όπως καταγγέλλει- να γίνει αφόρητη. Τότε σε κατάσταση σοκ, με ταχυκαρδίες και πανικό καθώς δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού βρισκόταν στην γυναικολογική καρέκλα, φώναξε: «Γιατρέ, τι κάνετε εκεί; Δεν αντέχω άλλο. Σας είπα πονάω».

Όταν η εξέταση τελείωσε η 23χρονη κοπέλα φοβισμένη και κατακόκκινη από όλο αυτό που είχε συμβεί βγήκε έξω για να πάει στο γραφείο του γιατρού. Τότε την είδε η μητέρα της η οποία όταν τη ρώτησε τι συμβαίνει, η κοπέλα απάντησε: «Τίποτα» και πήγε στο γραφείο του γιατρού για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Ωστόσο η 27χρονη, αναφέρει στη μήνυση της πως αμέσως μετά εξιστόρισε στη μητέρα της όλα όσα είχαν συμβεί και εκείνη από την πλευρά της είπε ότι ουδέποτε της είχε συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ ανάλογες ήταν και οι απαντήσεις που πήρε από φίλες της.

Η κοπέλα δηλώνει επίσης ότι μετά το περιστατικό αυτό έκανε «τέσσερα χρόνια για να πάει ξανά σε γυναικολόγο ενώ η σκέψη μόνο να επισκεφθεί άνδρα γυναικολόγο της προκαλεί πλέον μόνο τρόμο και πανικό».

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις