Μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις επιφανών επαγγελματιών από τον Επιμελητηριακό του συνδυασμό “Μαγνησία 2025” (Σαββάκης, Φόβος κ.α.), ο οποίος απέμεινε με 5 μέλη στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, νέο πλήγμα δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρυφ. Πλαστάρας καθώς σήμερα αποχώρησαν από την Ομοσπονδία τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδας.

Στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης σήμερα στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, τέθηκε το θέμα της αποχώρησης της Ένωσης από την ΟΕΒΕΜ καθώς όπως ανέφεραν μέλη της Συνέλευσης, πλέον η ΟΕΒΕΜ έχει καταντήσει Ομοσπονδία χωρίς ρόλο, ενέργεια, προοπτική καθώς μετατράπηκε σε προσωπικό μαγαζάκι και παρεάκι ολίγων ατόμων με φθίνουσα πορεία.

Η αποχώρηση εγκρίθηκε με υψηλό ποσοστό όπως και η προσχώρηση της Ένωσης στην άλλη Ομοσπονδία Επαγγελματιών Μαγνησίας με Πρόεδρο τον κ. Κων. Τσουράπα, Πρόεδρο των αρτοποιών Μαγνησίας.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, προχώρησε στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της Ένωσης, για την τριετία 2017 – 2020, που εγκρίθηκαν από τους παρευρισκόμενους στη συνέλευση.

Ο κ. Αγγελέτος, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την τριετία 2017 – 2020 με Υπουργούς Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείας διαφόρων υπουργείων, Περιφερειάρχες 3ης, 5ης κι 6ης ΥΠΕ, Διοικητές Διαφόρων Υπηρεσιών, Δημάρχους για θέματα που αφορούν στον κλάδο και προώθηση ζητημάτων καθώς και στις καλύψεις που παρείχε το Νομικό Τμήμα της Ένωσης σε ποινικά δικαστήρια για φορολογικά κι άλλα θέματα που απασχολούσαν την Ένωση.

Έγινε αναφορά στη συμμετοχή που είχε η Ένωση σε πανελλαδική έκθεση πενθίμων ειδών και διοργάνωση συνεδρίων καθώς και στις ενέργειες της Ένωσης για τον κορονοϊό και παρεμβάσεις που προχώρησε με έγγραφα στα αρμόδια Υπουργεία.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων τονίστηκε η παρούσα Διοίκηση συνείσφερε οικονομικά πολλές φορές για την κάλυψη αναγκών της Ένωσης εξαιτίας της μη άμεσης καταβολής των συνδρομών των μελών.

Ο κ. Αγγελέτος, έκανε αναφορά και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Ένωση με το CDA COLLEGE, αλλά και στο κοινωνικό της πρόσωπο της Ένωσης με δωρεές που έχει προχωρήσει, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από την Διευθύντρια του Κολλεγίου CDA COLLEGE Καρολίνα Κυπριανού και τον σύμβουλο και μέτοχο του Κολλεγίου κ. Ευσταθιο Μιχαήλ για τις δυνατότητες που παρέχει το κολλέγιο μέσω της λειτουργίας σχολής επαγγελμάτων κηδείας – ταριχευτή.

Τοποθετήσεις έγιναν από μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και τον νομικό σύμβουλο για τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.Μάλιστα αποφασίστηκε οι αρχαιρεσίες της Ένωσης να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020.

Να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τηρήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις