ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.
Η διαμεσολάβηση της Ρωσίας για την κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, που μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα για να επιτευχθεί η εκεχειρία, μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του των δύο χωρών και τους τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά την ανακοίνωση αυτή, τόνισε ότι «χαιρετίζει τις προσπάθειες των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία) καθώς και της Αρμενίας» για την επίτευξη εκεχειρίας. Πρόσθεσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι έτοιμο «να τηρήσει τους όρους» όπως συμφωνήθηκαν «στην ανακοίνωση της Μόσχας της 10ης Οκτωβρίου και των συμφωνιών της 17ης Οκτωβρίου». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε επίσης την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/nagkorno-katapaysi-pyros-armenia-azermpaitzan

Φωτογραφία: AP Photos

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις