Ενοχλημένο εμφανίζεται το Σωματείο Ειδικών Φρουρών με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ

«Η αστυνομία δεν αστυνομεύει δραστηριότητες πολιτών» είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, μνημονεύοντας φράση από τη σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, για να σχολιάσει στη συνέχεια πως η χθεσινή αυτή δήλωση είναι αναντίστοιχη της πραγματικότητας.

«Η αστυνομία ήταν παρούσα σε όλες τις δραστηριότητες πολιτών: ΔΕΗ, ΑΤΜ, Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, πλατείες -κάποιες φορές μάλιστα με ρόλο κατασταλτικό», θύμισε ο κ. Ντούμας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών σχολίασε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου,  «ήταν παρόντες στα δύσκολα και δεν επέλεξαν να μιλήσουν στα εύκολα, ατσαλάκωτοι».

«Μάλιστα ενισχύσαμε τις σχέσεις των πολιτών με την αστυνομία, αναδείξαμε και βοηθήσαμε τις σχέσεις αυτές ώστε να σταθούν φρούριο μπροστά στην πανδημία και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση», υποστήριξε.

«Αν μη τι άλλο, με αυτή τη δήλωση δικαιώνονται οι αναρχικοί, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς εκείνοι ήταν που θεωρούσαν ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση σε πλατείες και δραστηριότητες πολιτών» είπε ο κ. Ντούμας για να αποσαφηνίσε: «Δεν εννοώ ότι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τους δικαιώνει ακριβώς, αλλά έχει όμοια σημεία».

Αναφερόμενος στο τι θα πράξουν ως Σωματείο αν κληθούν να πάνε στις παραλίες, ο κ. Ντούμας είπε: «Θα επιμείνουμε στην ίδια θέση μας που λέει ότι η αστυνομία είναι για την αστυνόμευση του εγκλήματος. Έχουμε ανεξάρτητη άποψη και δεν συδιοικούμε με την αστυνομία. Είναι προφανές πως ό,τι αποφασίσει η αστυνομία και όποιο σχέδιο ακολουθήσει οι ένστολοι θα το υπηρετήσουν, όπως και στο παρελθόν».

Η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό

Ακολουθεί η δήλωση στην οποία αναφέρεται ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση. Η ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Για τον κορονοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις