Ξανθός: Αντιδημοκρατική και αντικοινωνική η σημερινή εικόνα έξω από το υπουργείο Υγείας

64

«Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα έξω από το υπουργείο Υγείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προπηλακίζουν εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν την παραμονή στο σύστημα υγείας όσων υπηρετούν σήμερα ως επικουρικό προσωπικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, εκτός από αντιδημοκρατική είναι και βαθύτατα αντικοινωνική».

Αυτό τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, προσθέτοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή έχει σημειώσει πως η διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης δημόσιας υγείας, «απαιτεί τον μέγιστο δυνατό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων». Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι «το μήνυμα της καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι χθες μας καλούσε να χειροκροτήσουμε, προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ανθρώπων του ΕΣΥ και αδυνατίζει επικίνδυνα την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, υγειονομικών και πολιτών απέναντι στην πανδημία».

Σχολιάζει, τέλος, ότι η κυβέρνηση οφείλει, «έστω και καθυστερημένα να καταλάβει ότι σε αυτό το επιβαρυμένο υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, η δυσανεξία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία “βλάπτει σοβαρά” την κοινωνική συνοχή, την Δημοκρατία και την Δημόσια Υγεία».

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like