Όλα όσα δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Ακόμη πιο εντατικούς ελέγχους για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από αύριο, προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή Live News με τον κ. Νίκο Ευαγγελάτο.

«Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από αύριο ξεκινάμε πολύ εντατικούς ελέγχους», ανακοίνωσε ειδικότερα ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος σε περιπτώσεις επιβατών, ακόμη και οδηγών λεωφορείων, που δεν φορούν πλέον μάσκα.

Τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει πρόστιμα, αλλά να αναδείξει και το στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Επισήμανε ότι μόνο η Αστυνομία έχει δικαίωμα επιβολής προστίμων, σχολίασε όμως ότι: «Δεν μπορούμε και να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο».

Επομένως ο κ. Καραμανλής απηύθυνε θερμή παράκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς συχνά δεν είναι δυνατή μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο η τήρηση αποστάσεων εκ των πραγμάτων.

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι χθες είχαμε 203 πτήσεις από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.

Στις πτήσεις εξωτερικού γίνεται υγειονομικός έλεγχος σε όλους τους επιβάτες. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε ότι μετά τις 15 Ιουνίου που θα απελευθερωθούν οι πτήσεις προς το «Ελ. Βενιζέλος» και το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς και μετά την 1η Ιουλίου που θα απελευθερωθούν οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, θα γίνεται ιχνηλάτηση των επιβατών και εντατικοί στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Τόνισε ότι πράγματι βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δουλέψει με μεγάλη επιτυχία, καταλήγοντας ότι πρέπει να βρεθεί η εξίσωση μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης των επιβατών και της δημόσιας υγείας.

πηγή:newsbeast.gr

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις