Να τηρηθούν οι οδηγίες για τηλεργασία και εκ περιτροπής εργασία ζητεί από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας των υπηρεσιών και μονάδων του φορέα, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με εγκυκλίους, παρατηρήθηκε ότι σε πλήθος υποκαταστημάτων ανά την επικράτεια, παρατηρήθηκαν σοβαρές παρατυπίες ως προς την εφαρμογή τους.
Συγκεκριμένα, παρότι ρητά στις ανωτέρω εγκυκλίους, αναφέρεται «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα, οι οποίοι θα παρίστανται στην υπηρεσία για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας εκ περιτροπής…», η Πανελλήνια Ομοσπονδία διαπίστωσε ότι αυτό δεν τηρείται για άγνωστο λόγο και καλούνται οι υπάλληλοι σ’ αυτά τα υποκαταστήματα, να παρίστανται στο σύνολό τους, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία,  παρατηρείται επίσης το φαινόμενο, διευθυντές συγκεκριμένων υποκαταστημάτων, να αρνούνται να διαμορφώσουν πλάνο εργασιών, βάση του οποίου θα αναθέσουν στους υπαλλήλους των διαφόρων τμημάτων εργασίες αρμοδιότητάς τους, τις οποίες έναντι αποδόσεως, θα τις διεκπεραιώσουν εξ αποστάσεως. Ταυτόχρονα, δεν γίνεται καμία προσπάθεια από αυτούς τους διευθυντές, για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε «μέσα», για την εφαρμογή της τηλεργασίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπ. Εσωτερικών.

“Όλα τ΄ ανωτέρω, δυστυχώς μας εξαναγκάζουν, να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας, για την χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή των εγκύκλιων οδηγιών που έχετε εκδώσει, μη αφήνοντας κανένα πεδίο παρερμηνειών από κανέναν υπηρεσιακό ή μη παράγοντα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο, την υγεία των εργαζομένων του φορέα μας, αλλά και του
συναλλασσόμενου κοινού” καταλήγει στην επιστολή της η Ομοσπονδία.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις