Η Ήπειρος και τα ελληνοαλβανικά σύνορα, αποτελούσαν εδώ και χρόνια, “αγαπημένο” προορισμό του Αλκιβιάδη Στεφανή, ως στρατιωτικού. Ωστόσο, η τελευταία επίσκεψή του, στις 7 και 8 του μηνός, έχει μια κάπως ιδιαίτερη σημειολογία.

Εκτός του στρατιωτικού φυλακίου, το οποίο επισκέφθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, έκανε περιπολία στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας με περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Το Λιμενικό, ως γνωστόν, δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του υπουργείου Άμυνας, το οποίο, πάντως, αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο του Μεταναστευτικού, συνεργάζεται για τον έλεγχο των συνόρων στο Αιγαίο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, βρέθηκε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στην Ήπειρο και στα ελληνοαλβανικά σύνορα αυτή τη φορά; Επισήμως, ουδεμία σύνδεση γίνεται με το Μεταναστευτικό.

Ο ίδιος, όμως, με την ανακοίνωσή του, φαίνεται πως επεδίωξε να τονίσει την εντύπωση ότι σπεύδει στην περιοχή, προκειμένου να υπογραμμίσει την εμπλοκή του αφενός σε θέματα που άπτονται του Μεταναστευτικού, ως αρμόδιος εξάλλου σε αυτό, αφετέρου γενικότερα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

“Ο υφυπουργός -αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου- συμμετείχε σε πλεύση επιτήρησης των συνόρων με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης πραγματοποιήθηκε και περίπλους στις Διαπόντιες νήσους“.

Τόσο η επίσκεψή του στα στρατιωτικά φυλάκια, στα ελληνοαλβανικά χερσαία σύνορα, όσο, πολύ περισσότερο, η περιπολία στις “διαπόντιες νήσους”, ενισχύουν τις “υποψίες” περί επιθυμούμενου αναβαθμισμένου ρόλου του Α.Στεφανή σε θέματα Άμυνας, Μεταναστευτικού και εξωτερικής πολιτικής.

Αντ’ αυτού

Από τα φωτογραφικά πλάνα απουσίαζε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. Αναμενόμενο. Εξάλλου, οι Μηταράκης και Στεφανής, παρ’ ότι το αντικείμενό τους ταυτίζεται, ουδέποτε έχουν εμφανιστεί μαζί. Ο Α.Στεφανής, εξάλλου, προτιμά να επισκέπτεται μόνος του στρατιωτικά φυλάκια και το Λιμενικό.

Όλα δείχνουν πως, παρ’ ότι οι δυο είναι “συναρμόδιοι” περί το Μεταναστευτικό, μάλλον έχουν πάρει “διαζύγιο” ο ένας από τον άλλον. Σε βαθμό που εκφράζονται αμφιβολίες κατά πόσον συνεννοούνται μεταξύ τους.

Τώρα, μάλιστα, που ο Ν.Μηταράκης … έσπασε το άβατον των υπουργείων Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, και έλαβε το “δώρο” των μυστικών κονδυλίων το οποίο έκανε το μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο του, μπορεί να νοιώθει ακόμα πιο … “αυτονομημένος”. Τουλάχιστον, ως προς την εκλογική περιφέρειά του, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πληροφορούμεθα, πάντως, πως στο υπουργείο Μετανάστευσης, χάρις σε πρόσωπο με βαθιά γνώση του θέματος από το παρελθόν, έχουν μεγάλο know how ως προς τις ονομαζόμενες “απόρρητες δαπάνες” .

“Εμφύλιος” στο Άμυνας

Στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας, βέβαια, δίνουν και παίρνουν τα παραπολιτικά … κουτσομπολιά.

Εκτιμάται, λοιπόν, ότι ο Α.Στεφανής, με την επίσκεψή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα, επεδίωκε να αναθερμάνει “πληροφορίες”, σύμφωνα με τις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν έχει συμφωνήσει με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, να πάρει η Αλβανία τριάντα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία .

Το θέμα, αν και ιδιαιτέρως σοβαρό, προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί από την κυβέρνηση. Εξάλλου, μετά από την “διαρροή” ότι η Τουρκία επέλεγε κρούσματα κορονοϊού για να τα στείλει στην Ελλάδα, οι “αρμόδιοι” τηρούν προσεκτικότερη στάση. Άλλωστε, ακόμα και ο Α.Στεφανής δήλωσε σχετικά με αυτό ότι “υπήρξαν κατά καιρούς ανάλογα δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία δεν επιβεβαιώνονται” (Βραδυνή 25 – 4 – 2020). Να σημειωθεί πως, με τις κινήσεις τους αυτές, οι κάθε λογής “αρμόδιοι” κατάφεραν να εκθέσουν το ΓΕΕΘΑ.

Άλλες διαδρομιστικές κακές γλώσσες περιορίζονται να αποδώσουν την επίσκεψη στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε υπονοούμενα περί “ανασχηματισμού που έρχεται”, και κάποιες στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Βέβαια, σε ακριβείς διαπιστώσεις ουδείς μπορεί να προβεί, με βάση τα λεγόμενα στο υπουργείο. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστά τα “συντροφικά μαχαιρώματα” που πέφτουν εκεί μέσα. Για να μην μιλήσει κανείς για τον “εμφύλιο”που φέρεται να υποβόσκει μεταξύ εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών της ΝΔ, που είναι μοιρασμένοι σε αντι-στεφανικούς και σε “δικούς” του.

Πάντως, η επίσκεψη και περιπολία Στεφανή συμπίπτει με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχετικά με το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, που σύντομα πρέπει να αποφασιστεί, καθώς και το ζήτημα της επίλυσης των ελληνοαλβανικών διαφορών στο Ιόνιο, και την ΑΟΖ.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι “υφίσταται το θέμα με την Αλβανία (σ.σ. οριοθέτηση θαλασσίων υδάτων – ΑΟΖ), στο οποίο ακυρώθηκε μια συμφωνία, επί της οποίας πρέπει να επανέλθουμε στη συζήτηση”. Κοντολογίς, ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να ανοίξει διαπραγματεύσεις με τα Τίρανα .

Με Καμμένο και εθνοφύλακες

Η Ήπειρος για τον Α.Στεφανή ήταν χρόνια τώρα “αγαπημένος” προορισμός.

Ως διοικητής του Φ’ Σώματος Στρατού, το 2016 είχε συνοδεύσει τον πρώην υπουργό Άμυνας, στο φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης (εκεί που βρέθηκε και ο υφυπουργός τις προηγούμενες ημέρες), απ’ όπου ο Πάνος Καμμένος εκτόξευε μύδρους, από Δυσμάς προς Ανατολάς, κατά της Τουρκίας.

Επανειλημμένως, επίσης, ο Α.Στεφανής είχε βρεθεί στην Ήπειρο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις ασκήσεις των ταγμάτων Εθνοφυλακής, τα οποία, όπως είναι γνωστό, οργάνωσαν από κοινού με τον Π.Καμμένο, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

πηγή:antinews.gr  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-alkibiadis-stefanis-sta-ellinoalbanika-sunora-os-upourgos-metanasteusis-i-os-ufupourgos-amunas-/2.144520?fbclid=IwAR0SR5o4jp-tPNffmcHTXR8u2M9PnNWuUNpwIXTJ-XBLg0dLi2Rr8d-X0ZA

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις