ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Σοκαρισμένος από τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώνει ο γυναικολόγος-μαιευτήρας του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως εις βάρος του έχουν καταθέσει μηνύσεις τουλάχιστον 17 γυναίκες για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του γυναικολόγου στη Ρόδο

Ο δικηγόρος του γυναικολόγου, Εμμανουήλ Κουτσούκος, μιλώντας στο iefimerida.gr δηλώνει ότι ο πελάτης του αναμένει να ενημερωθεί για το εν λόγω υλικό, ενώ, παρά τα όσα γράφονται, δεν έχει λάβει ακόμη καμία κλήση για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

«Ο πελάτης μου παραμένει σε κατάσταση σοκ. Παρακολουθεί τα όσα γράφονται στον Τύπο και περιμένει να λάβει γνώση του περιεχομένου των καταγγελιών. Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζει ποιες είναι αυτές οι γυναίκες», σημειώνει ο κ. Κουτσούκος, και σχολιάζει τις πληροφορίες που θέλουν τον καταγγελλόμενο γυναικολόγο να έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ενώπιον του πταισματοδίκη Ρόδου την 29η Οκτωβρίου. «Πριν αλέκτωρ λαλήσει… σταύρωσον σταύρωσον αυτόν. Κάποιοι φαίνεται ότι βιάζονται να τον σταυρώσουν. Θα τους απογοητεύσω, διότι ο πελάτης μου δεν έχει πάρει καμία κλήση».

Η πλευρά του γυναικολόγου, που παραμένει σε υποχρεωτική άδεια από την εργασία του έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να ενημερωθεί αρμοδίως για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Εις βάρος του γυναικολόγου έχουν συνταχθεί δύο δικογραφίες με πλήθος στοιχείων

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, έχουν ήδη σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Η πρώτη με 11 συνολικά μηνύσεις και η δεύτερη με πέντε, ενώ μία ακόμη, η 17η κατά σειρά, αναμένεται να συσχετιστεί. Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, πρόκειται για μία υπόθεση η εξέταση της οποίας θα πάρει χρόνο τόσο λόγω του όγκου των στοιχείων όσο και του πλήθους των καταθέσεων και πραγματογνωμοσυνών που απαιτούνται.

Σημειώνεται ότι η αρχή για να «ανοίξουν» τα στόματα έγινε μετά την καταγγελία μιας 55χρονης γυναίκας, μητέρας τεσσάρων παιδιών και δύο εγγονιών, η οποία τον περασμένο Ιούνιο επισκέφθηκε το δημόσιο νοσοκομείο της Ρόδου εξαιτίας ενός γυναικολογικού προβλήματος. Η ίδια κατήγγειλε ότι η ιατρική εξέταση που της έγινε από τον καταγγελλόμενο γιατρό δεν παρέπεμπε σε συνηθισμένη ιατρική ψηλάφηση αλλά παρέπεμπε σε ερωτική ψηλάφηση. Η γυναίκα αναγκάστηκε να τον σπρώξει και να κατέβει από τη γυναικολογική καρέκλα και τότε διαπίστωσε ότι το παντελόνι του ήταν ανοιχτό και το γεννητικό του όργανο, το οποίο και «θώπευε», σε στύση. Ευρισκόμενη σε κατάσταση πανικού άρχισε να φωνάζει και να ζητά εξηγήσεις, ενώ ενημέρωσε σχετικά και το προσωπικό του νοσοκομείου. Παρά τους αρχικούς φόβους της, αποφάσισε να υποβάλει έγκληση.

Σοκάρουν οι περιγραφές των γυναικών

Οι γυναίκες περιγράφουν με λεπτομέρειες τις μαρτυρικές στιγμές που έζησαν.
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, τα «στόματα» άνοιξαν και ακολούθησαν άλλες 16 μηνύσεις, ανάμεσα σε αυτές μία έγκυος γυναίκα σε δίδυμα και μία 18χρονη κοπέλα που επισκεπτόταν πρώτη φορά γυναικολόγο. Γυναίκες διαφόρων ηλικιών βρήκαν το θάρρος να περιγράψουν στις Αρχές όσα έζησαν στο ιατρείο με τον εν λόγω γιατρό, ζητώντας την καταδίκη του. Τα όσα με λεπτομέρειες περιγράφουν στις μηνύσεις τους, τα όποια είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Ρόδου αλλά και στο πανελλήνιο.

Η περίπτωση της 37χρονης με τα δίδυμα

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 37χρονης εγκύου, η οποία αποφάσισε να γεννήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τα δίδυμα που κυοφορούσε για οικονομικούς λόγους. Όταν ήταν οκτώ μηνών ο γυναικολόγος την εξέτασε και αφού της επιβεβαίωσε ότι τα μωρά της ήταν καλά άρχισε να τη φιλάει στην κοιλιά. «Αρχίζει να μου φιλάει την κοιλιά και συγκεκριμένα με φιλούσε στη μέση της κοιλιάς μου και μου ψιθύριζε ταυτόχρονα ”να, εδώ είναι το ένα κεφαλάκι του μωρού σου”, και ξαφνικά κατεβαίνει πιο χαμηλά στην κοιλιά μου, κοντά στα γεννητικά όργανα και άρχισε να με φιλάει αισθησιακά και να μου λέει: ”Να, και εδώ είναι το κεφαλάκι του άλλου μωρού σου”… Εκείνη τη στιγμή παθαίνω σοκ, δεν ξέρω τι να πω, έμεινα άφωνη… Είχα παγώσει…», αναφέρει στη μήνυση.

Στη συνέχεια ο γυναικολόγος της είπε να βγάλει τα ρούχα της για να την εξετάσει και άρχισε να της κάνει προσωπικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, της είπε, όπως καταγγέλλει: «Κάνεις σεξ με τον άντρα σου;». Του απαντάω «όχι βέβαια, δεν έχω τώρα αυτό στο μυαλό μου». Και μου απαντάει αυτολεξεί: «Μα στους άντρες, όταν είναι έγκυος η γυναίκα, τους αρέσει πιο πολύ το…. γιατί είναι πρησμένο». Παθαίνω το δεύτερο σοκ. […]Τρομοκρατήθηκα πολύ, άρχισα να έχω ταχυκαρδίες. Με βάζει λοιπόν, αφού είχα βγάλει τα ρούχα μου, στην καρέκλα του τοκετού, βάζει ένα γάντι και αρχίζει να μου βάζει τα δάχτυλά του με περίεργο τρόπο. Ο τρόπος ήταν τέτοιος που δεν παρέπεμπε σε ιατρική ψηλάφηση-εξέταση, αλλά σε ερωτική πράξη. Ξαφνικά παθαίνω το τρίτο σοκ! Βάζει το ένα χέρι του μέσα στην ιατρική του φόρμα, μέσα στο γεννητικό του όργανο και τότε βάζει το άλλο του χέρι με πιο πολλή δύναμη μέσα στον κόλπο μου και την ώρα που εισχωρούσε το χέρι του ακούω να βγάζει ένα άκρως αισθησιακό βογγητό».

Ειρήνη Χατζόγλου
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/o-gynaikologos-apo-ti-rodo-gynaikes-dikografies

Shutterstock

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις