Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μακμάστερ επικρίνει τον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν

62

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ ασκεί κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του με τους Ταλιμπάν.

Σε ένα τμήμα της συνέντευξής του στην εκπομπή του CBS “60 Minutes” που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, ο Μακμάστερ υποστηρίζει ότι η κίνηση αποχώρησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν είναι μία “μη συνετή” πολιτική.

Ο απόστρατος υποστράτηγος παρουσίασε στην εκπομπή το νέο βιβλίο του με τίτλο “Πεδία Μαχών”, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Τραμπ “ευτέλισε” τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών που πέθαναν στο Αφγανιστάν, κάνοντας τόσες παραχωρήσεις στους Ταλιμπάν, σχολιάζει το POLITICO επικαλούμενο την εκπομπή “60 Minutes.”Στη διάρκεια της συνέντευξης του, ο Μακμάστερ είπε πως ο πρόεδρος Τραμπ “τα βρήκε με τους Ταλιμπάν” πριν από τη διεξαγωγή των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν στην Ντόχα του Κατάρ.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τους Ταλιμπάν “είναι αντίθετες σε αρκετές διαστάσεις [με τις επιδιώξεις] της αφγανικής κυβέρνησης,” είπε ο Μακμάστερ.

“Αυτό που απαιτούμε στο Αφγανιστάν είναι μία διαρκή δέσμευση βοήθειας προς την αφγανική κυβέρνηση,” δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή “60 Minutes.”

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν σχολίασε άμεσα τα λεγόμενα του Μακμάστερ, χθες το απόγευμα.

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν μία συμφωνία ειρήνευσης με τους Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα ακολουθήσει σύντομα.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εντός 14 μηνών από την υπογραφή, με την προϋπόθεση ότι οι Ταλιμπάν θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like