Τα χρόνια της αποσύνθεσης – κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr:

Ήταν Γενάρης του 2015 όταν αυτή η υπηρεσία έπαψε να ασχολείται με το αντικείμενο της, την εγκληματικοτητα και βρέθηκε σε δεύτερη και τρίτη γραμμή Άμυνας απέναντι στο κάθε λογής κακοποιό στοιχείο, αφού ανέλαβε καθήκοντα στατικής φύλαξης τότε σε στόχους κυβερνητικούς! Θυμάμαι μια εντολή να λέει από εδώ και πέρα τέλος οι συλλήψεις χωρίς να μας αιτιολογησουν το γιατί!

Τα χρόνια πέρασαν, σχεδόν ξεχάσαμε πως είναι να διαβιβαζουμε στον ασύρματο σημαντικά σήματα αφού πέρασαν τουλάχιστον 4 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιες ομάδες είχαν κάνει χρήση κωδικών!

Εν έτη 2019 με την αλλαγή κυβερνήσεως και υποσχέσεις πως η Ο.Π.Κ.Ε. θα γυρίσει στο έργο της βρεθήκαμε με νέες σταθερές φυλάξεις! Στο ίδιο έργο θεατές με διαφορετικές διευθύνσεις πλέον! Να ντυθείς ευλαβικά, να βάλεις ένα σωρό εξοπλισμό επάνω σου για να πας να κάτσεις κάπου ακίνητος απλά γιατί όλοι θέλουν μια ΟΠΚΕ πλέον να καλύπτει τα νότα τους! Υπήρξε υπηρεσία στο γύψο για λίγα χρόνια χωρίς οχήματα και χωρίς εντολές επισκευής οχημάτων, το τελευταίο έτος όμως ενώ βρίσκεται ξανά στη πρώτη γραμμή και ετοιμοπόλεμη σαν υπηρεσία ανώτατοι αξιωματικοί προτιμούν να την κρατούν ακόμα μη λειτουργική!

Το καταστατικό και ο λόγος δημιουργίας της υπηρεσίας ήταν άλλος εξ αρχής και έτσι φτάνουμε στο σήμερα να βλέπουμε σοβαρά περιστατικά να εξελίσσονται σε εβδομαδιαία βάση και η ΟΠΚΕ να στέκεται θεατής σε τραυματισμους πολιτών και συναδέλφων! Τελικά θα μπορούσε κάποιος να μας απαντήσει ποιος είναι ο ρόλος της ΟΠΚΕ πλέον τη σήμερον ημέρα; Το επίδομα δόθηκε για να γίνουμε διμοιρίες απροκάλυπτα η για να έχουμε ένα κίνητρο εργασίας στο δρόμο;

Μπορεί στα χαρτιά οι αποδόσεις να έχουν ανέβει πλέον καθώς είναι διπλάσιες οι ομάδες από τότε αλλά συγκριτικά οι αριθμοί και τα κιλά ναρκωτικών με αυτά που έβγαιναν τότε δείχνουν το χάσμα ως προς τον τρόπο λειτουργίας!

Δε καθαρίζει τον δρόμο 10 συλλήψεις συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων ναρκωτικών ουσιών αλλά 1 σύλληψη με 1 κιλό ναρκωτικά είναι προτιμότερο!

Επιτέλους αφήστε μας να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα στους τομείς ευθύνης μας ή αφήστε μας να αλλάξουμε υπηρεσία όσοι επιθυμούμε να εργαστούμε για το κοινό καλό των πολιτών!

bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις