Παντελή απουσία μέτρων για τον κορονοϊό, προσπάθεια εκφοβισμού και βρώμικα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ καταγγέλλουν, οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων της Τετάρτης 15/7 μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας υπέρ των προσφύγων

Ο κωμικός Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο μουσικός Θανάσης Λάλος, οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων της Τετάρτης 15/7 μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας υπέρ των προσφύγων, μίλησαν το Σάββατο στον 105,5 Στο Κόκκινο και στον Διονύση Ελευθεράτο.

Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για όλα όσα συνέβησαν στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου, κατά το τέλος της αντιφασιστικής κινητοποίησης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στην οποία συμμετείχαν.

Μεταξύ άλλων οι Θ. Λάλος και Αλ. Τιτκώβ δήλωσαν:

“Πριν τελειώσει η πορεία, μας είπαν ‘φύγετε’ και μας οδήγησαν προς τη Χέιδεν. Ουσιαστικά άφησαν τους φασίστες και ρατσιστές να προσεγγίσουν στην πλατεία Βικτωρίας. Φύγαμε από τη Χέιδεν συντονισμένα”.

“Όταν φτάσαμε Πατησίων στο ρεύμα προς Ομόνοια, είχε χαλαρώσει το πράγμα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μία διμοιρία ΔΕΛΤΑ. Θεωρήσαμε ότι το πιθανότερο ήταν πως ήθελαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, διότι δεν συνέβαινε τίποτα το βίαιο τριγύρω. Αλλά έγιναν τα γνωστά… Ο στόχος ήταν να μην φανεί ότι οι αλληλέγγυοι πήραν την πλατεία Βικτωρίας, αλλά και να αρχίσει να επιβάλλεται στη πράξη η απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ακόμη και των απολύτως ειρηνικών, δεν έχει σημασία αυτό. Στόχος τους είναι να φοβούνται όλοι να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν”.

Ενώ σχετικά με την χρήση ψευδών στοιχείων από την πλευρά των αστυνομικών που κατέδειξαν μία μολότοφ ως το “πειστήριο” για τη σύλληψή των διαδηλωτών, οι δύο καλλιτέχνες υποστήριξαν:

“Αν δεν υπήρχε το βίντεο δεν νομίζω πως θα είχαμε τη δυνατότητα να συζητάμε τώρα, στο στούντιο” είπε ο Θ. Λάλος.

“Στις διαδηλώσεις μάλλον θα πρέπει να πηγαίνουμε με μεγάλες ομάδες… εικονοληπτών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τιτκώβ.

“Μας έλεγαν αντιφατικά πράγματα. Ένας της ομάδας ‘Δράση’ μας είπε ‘δεν θα σας το χρεώσουμε’… Χτυπούσαν, έβριζαν, χωρίς να λένε τι ακριβώς ισχυρίζονταν πως είχαμε κάνει. Το σχέδιο ήταν μάλλον να σπάσουν την πορεία, που έτσι ή αλλιώς σε λίγο θα διαλυόταν. Είπαν, μετά, πως έγινε αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού, ότι πετούσαμε πέτρες, κλπ. Από το βίντεο φαίνεται πως τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Θέλαμε ειρηνική πορεία και αυτό κάναμε. Ξέραμε άλλωστε πως σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων, θα κινδύνευαν πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν καν ειρηνικές διαδηλώσεις, για να δικαιολογήσει την ουσιαστική απαγόρευσή τους. Αυτή είναι η ουσία”.

Ενώ όσον αφορά την απαγόρευση της συμμετοχής των δύο καλλιτεχνών σε διαδηλώσεις, αλλά και της μετάβασής τους στα Εξάρχεια, υποστήριξαν: “Η σκοπιμότητα είναι πολλαπλή: Να δημιουργηθεί προηγούμενο με απαγορεύσεις συμμετοχής σε διαδήλωση, να συνεχιστεί ο στιγματισμός της συνοικίας των Εξαρχείων, αλλά και να “ανανεωθεί” το σενάριο που εμφανίζει τους ίδιους, παρά το καταλυτικό βίντεο, ως επίδοξους “μπαχαλάκηδες…”

“Είναι πρωτοφανές, μάλιστα, να απαγορεύεται η παρουσία ανθρώπων σε μία συνοικία, για κάτι που δεν αφορά τη συνοικία. Μας κτύπησαν και μας συνέλαβαν σε άλλη περιοχή, αλλά τα περιοριστικά μέτρα αφορούν τα Εξάρχεια. Παράλογη κατάσταση! Η ποινικοποίηση των Εξαρχείων είναι ένα ιδεολογικό παιχνίδι που παίζουν οι κυβερνήσεις για ποινικοποίηση των αγώνων”.

Οι Τιτκώβ – Λάλος ευχαρίστησαν όλους όσοι έδειξαν αλληλεγγύη για την άδικη δίωξή τους. “Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο απέναντι στις μεθοδεύσεις αυτές” δήλωσαν.

Τέλος, όσον αφορά την εμπειρία τους στη ΓΑΔΑ ο Αλέξανδρος Τιτκώβ έκανε μια παρατήρηση σχετικά με τα ελλειπή μέτρα απέναντι στο κορονοϊό: “Παντελής η απουσία μέτρων για τον κορονοϊό, να σκεφθείς πως με κοιτούσαν παράξενα επειδή φορούσα μάσκα. Αλλά νομίζω πως όλα έχουν το ρόλο τους στην προσπάθεια εκφοβισμού. Να ξέρει καθένας πως, αν πάει σε διαδήλωση, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί δαρμένος, μπλεγμένος, φορτωμένος με ψεύτικες κατηγορίες, αλλά και φιλοξενούμενος σε βρώμικα κρατητήρια. Πρέπει να γίνουν πολλά, για να πέσει στο κενό αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης”.

Σε χτεσινή του ανάρτηση ο κωμικός Αλέξανδρος Τιτκώβ θέλησε, παρά την περιπέτεια που περνά και εμφανώς με σαρκαστική διάθεση, να περάσει ένα μήνυμα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: “Ρε παιδιά, τί έχω κάνει λάθος και οι μπάτσοι στα τμήματα είναι φαν μου;”

πηγή:news247.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις