Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στον Βόλο θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο προαύλιο του Αγίου Νιολάου, εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στο Θέαμα – Ακρόαμα, εκπέμποντας SOS για την επιβίωσή τους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Βρισκόμαστε στα όρια της επιβίωσης. Αρκετοί από εμάς κάτω και από αυτά. Οι περισσότεροι δεν αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά την ανέχεια. Η υποαπασχόληση, η ανεργία και η ετεροαπασχόληση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της ζωής μας. Αιτία αποτελούν οι Κυβερνητικές πολιτικές της υποχρηματοδότησης και της παράδοσης της Τέχνης στην εμπορευματοποίηση που υπηρέτησαν πιστά όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε εντατικά με μια μορφή εργασίας που απαιτεί συνδυασμό πνευματικής και σωματικής δραστηριότητας, που απαιτεί αφιέρωση και σκληρά ωράρια. Άπειρες εργατοώρες για μελέτη, σχεδιασμό και εξάσκηση, που τις περισσότερες φορές είναι απλήρωτη. Οι δημιουργοί συχνά αναγκάζονται να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να υλοποιήσουν το έργο τους. Στην καλύτερη περίπτωση βρίσκουμε ένα εργοδότη, που τις περισσότερες φορές πληρώνει «μαύρα» για τη δουλειά μας. Αυτά συμβαίνουν όταν ο Πολιτισμός αφήνεται στα χέρια επιχειρηματιών που στόχο έχουν τα κέρδη τους.

Σήμερα, η Κυβέρνηση που συνεχίζει πιστά αυτή την πολιτική για τον Πολιτισμό που παρέλαβε από τους προηγούμενους, μας λέει ότι η επιβίωσή μας είναι ατομική μας ευθύνη. Μας λέει ότι δε μπορεί να μας βοηθήσει γιατί δουλεύουμε «μαύρα», ρίχνοντας σε εμάς τις δικές τους ευθύνες. Άραγε όταν οι εργοδότες μας το επιβάλουν εμείς έχουμε επιλογή; Μήπως εμείς φταίμε που όλα αυτά τα χρόνια οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που ελέγχουν τους εργοδότες έχουν διαλυθεί;

Μετά από δύο μήνες καραντίνας και ένα καλοκαίρι με πολλές ακυρώσεις και μέτρα απαγόρευσης της εργασίας μας, με τους περισσότερους να έχουν να δουλέψουν από το Φλεβάρη, η κατάσταση γίνεται τραγική. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Κυβέρνηση πέταξε στα σκουπίδια τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός στη διάρκεια της καραντίνας, για χάρη των κερδών των Ξενοδόχων και των αεροπορικών εταιρειών. Μπροστά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάκαμψης των επιχειρηματικών κερδών, τα υγειονομικά πρωτόκολλα πήγαν περίπατο. Η ευθύνη της Κυβέρνησης που άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανένα έλεγχο μεταφέρθηκε εύκολα στην ατομική στάση προφύλαξης. Θύμα αυτής της αντιφατικής πολιτικής ήταν και ο χώρος μας, με πληθώρα απαγορεύσεων και ακυρώσεων εκδηλώσεων, παραστάσεων και εκθέσεων, με ωράρια λειτουργίας που απαγορεύουν κάθε λειτουργία του χώρου της διασκέδασης, παρόλο που με αυστηρή τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων θα μπορούσαν να γίνουν με ασφάλεια παραστάσεις, εκδηλώσεις και εκθέσεις. Ζητάμε να οριστούν άμεσα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους χώρους αυτούς”.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις