Πιτσιλής: «Κάθε κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για αλλαγή»  

80

Αναφορά στις αλλαγές που προώθησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και σε όσα στοχεύει να πράξει μετά από αυτήν, έκανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο 22ο Capital Link Invest in Greece forum.

«Κάθε κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για αλλαγή» τόνισε ο κ. Πιτσιλής. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας covid-19, εκτός από τις τρέχουσες και επείγουσες ανάγκες, που εμφανίζονταν συνεχώς, αισθανθήκαμε έντονα ότι έπρεπε επίσης να επιμείνουμε στον στρατηγικό σχεδιασμό και τους στόχους μας» πρόσθεσε.

Από το 2021 η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να επικεντρωθεί:-Στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και ευθύνης

-Στην οργανωτική αναδιάρθρωση των φορολογικών ελέγχων. Στο πλαίσιο αυτό ενοποιούνται οι υπηρεσίες ελέγχου στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε 6 πλήρως εξοπλισμένα κέντρα φορολογικού ελέγχου.

-Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για πλήρη ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ

-Δημιουργία συστήματος σύνδεσης μεταξύ μητρώων και POS,

-Παρακολούθηση της κυκλοφορίας επαγγελματικών οχημάτων στην ελληνική επικράτεια, καθώς και ψηφιοποίηση του τιμολογίου αποστολής

«Το μετά το 2021 θα μας βρει τραυματισμένους, σημαδεμένους από τον αριθμό των απωλειών στις ανθρώπινες ζωές αλλά ανθεκτικούς και αποφασισμένους. Αποφασισμένους να εκμεταλλευτούμε τα μαθήματα και να αλλάξουμε. Χρησιμοποιώντας τις λέξεις του Σωκράτη «το μυστικό της αλλαγής είναι να εστιάσετε όλη σας την ενέργεια όχι στην καταπολέμηση του παλιού, αλλά στην οικοδόμηση του νέου». Σας διαβεβαιώνω ότι πρόκειται να κάνουμε» κατεληξε.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/pitsilis-aftes-tis-allages-proothi-i-aade-meta-tin-pandimia-Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like