Για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμάει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις τραγελαφικές απαιτήσεις της μαμάς Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διατάζει και ο Έλληνας πρωθυπουργός κάθεται προσοχή εκτελώντας αγόγγυστα όσα του ζητάει το Βερολίνο.

Ούτε ο Τσίπρας δεν έκανε τέτοιες υποχωρήσεις στην Καγκελαρία.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Όποιον και να ρωτήσεις είναι σφόδρα ενοχλημένος με την παθητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και όλοι αναρωτιούνται μέχρι που θα φτάσει η υποταγή που επιδεικνύει ο κύριος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα των φθινοπωρινών δημοσκοπήσεων κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για το κυβερνών κόμμα.

Τα έντονα σημάδια φθοράς που παρουσιάζονται σε όλα τα ευρήματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών έχουν χτυπήσει καμπανάκια στους επιτελείς του πρωθυπουργού, και στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός ότι προπαγανδίζουν πως όλα βαίνουν καλώς επικρατεί έντονος προβληματισμός και ανησυχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη μερίδα βουλευτών είναι έξαλλη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τους χειρισμούς τους στα ελληνοτουρκικά και τις κυβιστήσεις όσον άφορα την συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις επερχόμενες ψηφοφορίες για τα εθνικά θέματα.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα ματαιώθηκε επ’ αόριστον η ψηφοφορία για την κύρωση των μνημονίων κατανόησης και συνεργασίας με τα Σκόπια, προφανώς γιατί τα κουκιά δεν βγαίνουν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η δεδηλωμένη.

Επίσης, γαλάζιες πηγές σημειώνουν εμφατικά, ότι η βάση του κόμματος κυριολεκτικά βράζει μετά τις αποκαλύψεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για τον παρασκηνιακό ρόλο υποστήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί κάνουν λόγο για σημάδια ιδιαίτερης κόπωσης της κυβέρνησης αναφέροντας συγκεκριμένα ότι, «η αδυναμία ελέγχου του κορονοϊού, τα ανεπαρκή μέτρα προς ανάσχεση της οικονομικής κατρακύλας και οι απαράδεκτοι χειρισμοί στα εθνικά και το μεταναστευτικό φαίνεται ότι θα καταπιούν τον πρωθυπουργό πιο γρήγορα απ’ ότι υπολογίζαμε».

Ο αλαζονικός όμως κύριος Μητσοτάκης, αποκομμένος από την πραγματικότητα και ερμητικά κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, ακούει πιστά τους… άριστους ανίκανους να του λένε πόσο λαοπρόβλητος ηγέτης είναι και πόσο μπροστά βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις.

Είναι δεδομένο ότι αν δεν αλλάξει πορεία κινδυνεύει να προσγειωθεί ανώμαλα με άγνωστες τις συνέπειες για την χώρα.

 

Του Αγανακτισμένου Δεξιού

πηγή:antinews.gr http://www.antinews.gr/action.read/politiki/pros-anomali-prosgeiosi-/2.147002

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις