Προτάσεις για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου. Οι προτάσεις του Δήμου αφορούν στην προμήθεια συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ, αλλά και την προμήθεια υλικών για την αναβάθμιση των δαπέδων σε προαύλειους χώρους σχολείων του Δήμου. Σχετική απόφαση έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι στις 26 Ιουνίου. Οι προτεινόμενες προτάσεις για τον Δήμο Σκοπέλου αφορούν δράσεις, οι οποίες προβλέπεται να υλοποιηθούν σε σημεία εντός των ορίων του Δήμου ή σε σημεία όπου έχει παραχωρηθεί στον Δήμο έγγραφη άδεια για την υλοποίηση πρότασης στα συγκεκριμένα σημεία.

Υλικά για αποκαταστάσεις δρόμων
Οικοδομικά υλικά θα προμηθευτεί ο Δήμος Σκιάθου για να χρησιμοποιηθούν από το τεχνικό συνεργείο για αποκαταστάσεις. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός για την ανάθεση ανέρχεται σε 20.862,26 ευρώ. Τα οικοδομικά υλικά θα χρησιμοποιηθούν σε αποκαταστάσεις του οδικού δημοτικού δικτύου του οδοστρώματος που προκλήθηκαν από την πάροδο των ετών και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αποκαταστάσεις κοινοχρήστων χώρων μετά από φθορές αλλά και περιπτώσεις που έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων
Με απόφαση του δημάρχου Αλοννήσου, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η διενέργεια της παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη νομιμοποίηση υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στον όρμο «Στενή Βάλα». H υπηρεσία είναι απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νομιμοποίησης των λιμενικών έργων στον όρμο. Η δαπάνη για την παροχή της υπηρεσίας ανέρχεται σε 8.060 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ οι εργασίες πρέπει να εκτελεστούν άμεσα από τον ανάδοχο και σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.
e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις