Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ επιδοτεί για 6 μήνες το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μισθωτό που θα προσληφθεί από 1η Οκτωβρίου και μετά

Η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης με τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του ωφελούμενου και τις αποδοχές τόσο τις μεικτές όσο και καθαρές.

Με την ίδια αίτηση δηλώνεται εάν ο ωφελούμενος είναι μακροχρόνια άνεργος, όπως επίσης η τράπεζα και το IBAN της επιχείρησης (μόνο αν η επιχείρηση αιτείται να προσλάβει μακροχρόνια άνεργο), ότι η επιχείρηση είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη ή έχει ρυθμίσει βεβαιωμένες οφειλές και τέλος ότι θα διατηρήσει κατά μέσο όρο τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το χρονικό διάστημα των έξι μηνών, κατά το οποίο επιδοτείται η νέα θέση εργασίας.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ επιδοτεί για 6 μήνες το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μισθωτό που θα προσληφθεί από 1η Οκτωβρίου και μετά. Ακόμα διαθέτει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται με 200 ευρώ επιπλέον επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας. Το πρόγραμμα θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων το σύστημα θα διασταυρώσει τα στοιχεία ώστε να διασφαλιστεί ότι ο προσληφθείς δεν εργάζεται σε άλλον εργοδότη και δεν είχε ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση για τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την ημερομηνία της επιδοτούμενης πρόσληψής του. Ελέγχεται επίσης αν ο δηλωθείς είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αν η αίτηση εγκριθεί, οι επιχειρήσεις πρέπει να συνάψουν σύμβαση με τον νέο εργαζόμενο το αργότερο εντός της επόμενης ημέρας.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις