Σε επιφυλακή παραμένουν στο χώρο της ΑΓΕΤ, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, μετά από φωτιά που ξέσπασε σήμερα γύρω στις 5.30 το απόγευμα σε ταινιοδιάδρομο που μετέφερε πρώτη ύλη.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 17.29 και στο σημείο μετέβησαν συνολικά οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής (δύο εκ των οποίων από την ΒΙΠΕ) με συνολικά 22 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε κίνδυνος από την φωτιά, ωστόσο η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν καθοριστική, καθώς μέσα σε μία ώρα η φωτιά είχε σβηστεί και τέθηκε υπό έλεγχο.

Από τη φωτιά προκλήθηκε πυκνός καπνός.

Αστυνομικοί της Τροχαίας διέκοψαν την κυκλοφορία στον περιφερειακό στο ύψος της σήραγγας, ενώ αστυνομικοί είχα κόψει την κυκλοφορία και από το κάτω μέρος του εργοστασίου στον κυκλικό κόμβο.

Στο σημείο μετέβη κι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προληπτικά.

Για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Βόλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΓΕΤ

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει ότι σήμερα, 18/6/2020 και ώρα18.05 έλαβε χώρα περιστατικό υπερθέρμανσης σε εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων στη μονάδα του Βόλου. Για λόγους ασφαλείας, εκλήθη αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η φωτιά έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο και κανείς δεν κινδύνευσε.

Θέτοντας την υγεία και την ασφάλεια όλων ως απόλυτη προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο καπνός οφείλεται στην υπερθέρμανση στα λάστιχα  ταινιόδρομου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ευχαριστούμε τις Αρχές που έσπευσαν άμεσα στο σημείο και παραμένουμε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε συνδρομή στο έργο τους.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις