Συνέχεια στην έρευνα για τον εντοπισμό συνεργών του 37χρονου Βολιώτη, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Μετά από περαιτέρω έρευνα της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο δράστες, πατέρας και γιος. Επιπλέον, ο 37χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε ακόμη μία απάτη, με λεία 178.000 ευρώ.

Στις 18 Ιουνίου είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος από τις 7 Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις 7 Απριλίου 2020, χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά τεχνάσματα μέσω λογισμικών υπολογιστικών προγραμμάτων και υπό το πρόσχημα επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων δια μέσου εταιρείας που διατηρεί σε χώρα του εξωτερικού, έπεισε πέντε άτομα, ηλικίας 54, 30, 63, 78 και 32 ετών, να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και να καταθέσουν συνολικά το ποσό των 74.170 ευρώ, το οποίο ο δράστης ιδιοποιήθηκε προς όφελός του.

Μετά από περαιτέρω έρευνα της Ασφάλειας Βόλου, ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο δράστες, 60 και 38 ετών, πατέρας και γιος, επίσης Βολιώτες που συνέδραμαν τον 37χρονο.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 37χρονος χωρίς την συνδρομή αυτή τη φορά των συνεργών του, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και με το πρόσχημα της επένδυσης χρημάτων σε αγοραπωλησίες συναλλαγμάτων, έπεισε έναν 34χρονο να του παραδώσει τμηματικά σε μετρητά, το χρηματικό ποσό των 178.000 ευρώ.

Ο δράστης φέρεται να μην προσκόμισε νόμιμο τίτλο επένδυσης και στις οχλήσεις του παθόντα αρνήθηκε να επιστρέψει το ποσό ή μέρος αυτού και διέκοψε τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις