Το ασυνήθιστο κρησφύγετο εντόπισαν δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Λάρισας

Μέσα σε δυο παραπήγματα που χρησιμοποιούνται ως πρόχειροι στάβλοι στην περιοχή Σπηλιά κοντά στο καταφύγιο του Κισσάβου από την πλευρά της Λάρισας, έκρυβε ένας Έλληνας μεγάλες ποσότητες αρωματικού άγριου τσαγιού που συνέλεγε παράνομα, καθώς και συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό που διέθετε προς πώληση!

Το ασυνήθιστο κρησφύγετο εντόπισαν δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Λάρισας και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του τμήματος Τεμπών για τα ευρήματά τους. Στις δύο πρόχειρες κατασκευές βρέθηκαν 15 κιλά αρωματικού τσαγιού που απαγορεύεται να συλλέγεται σε τόσο μεγάλες ποσότητες, αλλά και οκτώ συσκευασίες με τριμμένο καπνό, βάρους τριών κιλών και 430 γραμμαρίων. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και λίγο αργότερα συνελήφθη ένας άνδρας που τα είχε αποθηκεύσει με σκοπό να τα διακινήσει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Δασικής νομοθεσίας και του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, αστυνομικοί του τμήματος Πωγωνίου που περιπολούσαν μαζί με θηροφύλακες του Δασαρχείου Ιωαννίνων στην ορεινή περιοχή του Κεφαλόβρυσου, συνέλαβαν έναν ντόπιο που μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο ποσότητες αρωματικού τσαγιού βάρους 16 κιλών και 200 γραμμαρίων, που κατασχέθηκαν όπως και το όχημά του.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις