Βρέθηκα το Σαββατοκύριακο σε ένα πηγαδάκι για τα τεκταινόμενα, αλλά τελικά κατέληξε πολιτική συζήτηση ποικίλης ύλης.

Τα συμπεράσματα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για αυτούς που θέλουν να ακούνε και να αφουγκράζονται την κοινωνία, η οποία κυριολεκτικά βράζει.

Μάλλον, για να αποδώσω καλύτερα και πιο αντικειμενικά την περιγραφή μου, βράζει εδώ και μια δεκαετία.

Φυσικά, την κακή αρχή την έκανε ο πάλαι ποτέ «Τσε Γκεβάρα» της Ελληνικής αριστεράς (ο θεός να την κάνει αριστερά), με τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του και την άνευ προηγουμένου εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Βεβαίως, στην κουβέντα ακούστηκαν διάφορες «ψαλμωδίες» και για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά και για τις επιλογές των αρχηγών της, τόσο για τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης όσο και για αστοχίες σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού.

Εδώ και αρκετά χρόνια η παράταξη αυτή πάσχει (ακατανόητο) από διάφορα ενοχικά σύνδρομα, όπως π.χ. ότι λέγεται δεξιά.

Μάλιστα, διάφοροι στο παρελθόν ήθελαν να απεμπολήσουν την έννοια καθεαυτήν και χρησιμοποιούσαν διάφορους παραπλανητικούς όρους, όπως «Φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία» επί εποχής επιτίμου.

Τα αποτελέσματα γνωστά, άσχετα αν ήθελαν να μας πείσουν κάποιοι ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε τις εκλογές επειδή «κέρδιζε» τους ψηφοφόρους του κέντρου και όχι ότι αυτό ήταν ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ.

Και ήταν νομοτελειακό, διότι ο κόσμος είχε κουραστεί από την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 1981 – 1989 και με ένα σκάνδαλο να κλυδωνίζει τα θεμέλια του ελληνικού κράτους.

Αλλά και αργότερα, όλες οι επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ακριβώς την ίδια εξέλιξη είχαν.

Και η νίκη Σημίτη και η νίκη Καραμανλή και η νίκη ΓΑΠ, ήταν νομοτελειακές.

Ας αφήσουμε λοιπόν το παιχνιδάκι του «Κέντρου» για τους αδαείς ή γι’ αυτούς που συνεχίζουν να τρώνε σανό.

Ακόμα μάλιστα και την περίοδο της κρίσης που «κατάπιε» πολλές κυβερνήσεις, και τότε τα πράγματα ήταν νομοτελειακά και δεν κερδήθηκαν εκλογές λόγω ανοίγματος στο αόρατο Κέντρο.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι, πως ο «ακροδεξιός» Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές το 2012 (αλήθεια το κέντρο ψήφισε τον ακροδεξιό;) και παρέδωσε κόμμα εξουσίας στο 30% με διακυβέρνηση μνημονίου και με συνεργασία με τους πάλαι ποτέ αντιπάλους, το ΠΑΣΟΚ.

Μήπως έχετε την εντύπωση ότι ο Τσίπρας κέρδισε και αυτός τις εκλογές επειδή είχε προσεταιριστεί το κέντρο; Γιατί εγώ ενθυμούμαι το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά» και το αλήστου μνήμης «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».

Μήπως οι ψηφοφόροι του Κέντρου βρήκαν ελκυστικά τα συνθήματα αυτά και ψήφισαν Αλέξη;

Δεν νομίζω….

Ή μήπως στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι αν δεν υπήρχαν τα 4,5 καταστροφικά χρόνια Τσίπρα, ο Μητσοτάκης θα έπαιρνε τέτοια ποσοστά;

Μην μας πρήζετε λοιπόν με το Κέντρο και μην προσπαθείτε να παραμυθιάζεται τους Νεοδημοκράτες για τις φρικτές επιλογές σας σε πρόσωπα και πολιτικές.

Μαζέψατε όλο το Σημιταριό, κρατάτε ό,τι αριστερό υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό γιατί η σημερινή ηγεσία έχει απέχθεια σε ό,τι γνήσιο και δεξιό.

Και ανασταίνεται Κασιδιάριδες γιατί εσείς θέλετε να πηγαίνετε αγκαζέ με αυτούς, νομίζοντας ότι οι Νεοδημοκράτες θα τα καταπιούν αμάσητα όλα αυτά, επιβραβεύοντας για μια ακόμη φορά τους υβριστές και όλους αυτούς που συντάχθηκαν με το σύστημα Τσίπρα και σήμερα συνεχίζουν να απολαμβάνουν ελέω Κυριάκου τη νομή της εξουσίας.

Όμως, η μεγάλη μου απορία έχει να κάνει και με το γεγονός ότι συστηματικά κριτικάρετε αυτούς που σας γύρισαν την πλάτη και συνεργάστηκαν ή συνεργάζονται με τον Τσίπρα, και δεν έχετε το θάρρος να κάνετε στοιχειώδη αυτοκριτική για το ποιους έχετε μαζέψει στην αυλή σας και όχι μόνο.

Ποτέ στο παρελθόν, ακόμα και επί ηγεσίας του πατέρας σας, κ. Μητσοτάκη, η παράταξη δεν βρισκόταν ιδεολογικά σε τέτοια τρικυμία.

Ποτέ στον παρελθόν, η παράταξη δεν στήριζε τέτοιες επιλογές χωρίς καν να σκέφτεστε τις αρχές και τις αξίες αυτού του κόμματος που σας έκανε την τιμή να σας έχει πρόεδρο και πρωθυπουργό.

Ποτέ στο παρελθόν, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε μετατραπεί σε ένα κλειστό club αρεστών, με μια μικρή ομάδα ουρανοκατέβατων (το λένε πολλοί από τον κύκλο σας) να λαμβάνει αποφάσεις, γιατί δεν εμπιστεύεστε τα όργανα ή τους κομματικούς παράγοντες οι οποίοι δεν σας είναι αρεστοί.

Δυστυχώς, η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν θυμίζει σε τίποτα τη Νέα Δημοκρατία των αρχών και αξιών, τη μεγάλη παράταξη που έδωσε ιδεολογικές σκληρές μάχες και δικαιώθηκε σε όλα.

Μετατρέψατε την παράταξη σε μια μικρή ομάδα υποτακτικών πέρα και έξω από τον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας πολιτικές Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.

Να είστε σίγουρος, ότι παρά την λυσσώδη προπαγάνδα σας οι πολίτες καταλαβαίνουν και την δεδομένη στιγμή θα σας γυρίσουν την πλάτη.

Είναι κρίμα πάντως, γιατί η παράταξη αυτή δεν έχει άλλα περιθώρια διασυρμού.

Και σε καμία περίπτωση, ο κόσμος της δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί σε Κίνημα Αλλαγής!!!

Του Δεξιού Επαναστάτη

πηγή:antinews.gr http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/se-ti-diaferei-i-simerini-nea-dimokratia-apo-tin-nea-dimokratia/10.145022

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις