Σι Τζινπίνγκ: Το Πεκίνο δεν έχει πρόθεση να διεξάγει ούτε Ψυχρό ούτε Θερμό πόλεμο με κανέναν

89

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο «δεν έχει καμία πρόθεση να διεξάγει ούτε Ψυχρό ούτε Θερμό πόλεμο με οποιοδήποτε κράτος», καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ της χώρας του και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα συνεχίσουμε να περιορίζουμε και να επιλύσουμε τις διαφορές με τους άλλους μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», είπε ο Κινέζος πρόεδρος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Φέτος η Γενική Συνέλευση διεξάγεται αποκλειστικά μέσω βιντεοσκοπημένων ομιλιών, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Αναφερόμενος στην πανδημία, σε μια αποστροφή της ομιλίας του που φάνηκε σαν απάντηση στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (μολονότι και οι δύο ομιλίες ήταν προηχογραφημένες), ο Σι ζήτησε να υπάρξει μια παγκόσμια απάντηση στην κρίση και να αναγνωριστεί ο ηγετικός ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ, κατηγορώντας αυτήν την υπηρεσία του ΟΗΕ ότι είναι «μαριονέτα» του Πεκίνου.

«Απέναντι στον ιό, πρέπει να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και να το ξεπεράσουμε μαζί. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της επιστήμης, να δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είπε ο Σι.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικοποίησης του ζητήματος ή στιγματισμού πρέπει να απορριφθεί», πρόσθεσε.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like