Εντυπωσιακή η δήλωση του Υ.Π.τ.Π Μιχάλη Χρυσοχοίδη,  ο οποίος αποδεχόμενος τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, και αφορούν τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ,  δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων: Είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

 

Φυσικά και υπάρχουν υπόλογοι και σίγουρα δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ανέλαβε μόλις 12 μήνες πριν.

 

Τα πρόσωπα όμως που συμμετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση;

Δεν ευθύνονται;

O ίδιος ο υπουργός κ Χρυσοχοϊδης,

O υφυπουργός κ Οικονόμου,

O γενικός γραμματέας κ Τσουβάλας,

O α΄ υποδιοικητής της ΕΥΠ κ Γκρίζης,

έχουν ξαναθητεύσει από διαφορετικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ,  σε άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος.

 

Το κύκλωμα της διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανάγεται στο μακρινό 1988 και λειτουργούσε και λειτουργεί αδιάλειπτα,  όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ο κ Χρυσοχοιδης διετέλεσε υπουργός  Δημόσιας Τάξης από το 1999 έως το 2003, (4 έτη) στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Σημίτη.

Το 2009 τοποθετήθηκε, ξανά,  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου.

Και το 2019-2020 (1 έτος) τοποθετήθηκε, ξανά,  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνολικά έχει υπηρετήσει ως υπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο 72 μήνες!!!

 

Ο υφυπουργός του κ Χρυσοχοϊδη, κ Λευτέρης Οικονόμου,  ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις 5 Νοεμβρίου 2009 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2011 (25 μήνες).

 

Ο γενικός γραμματέας του κ Χρυσοχοϊδη, κ Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  στις 16 Φεβρουαρίου 2016 έως την  5 Αυγούστου 2018  (30 μήνες).

 

Ο α υποδιοικητής της Ε.Υ.Π κ Βασίλης Γκρίζης έχει θητεύσει επί σειρά ετών στην ΕΛ.ΑΣ και φέρει σήμερα ως αξιωματικός της, το βαθμό του υποστρατήγου.

 

Άραγε όλο αυτόν τον καιρό δεν είχαν ακούσει τίποτα; Δεν είχε πάρει κάτι το αυτί τους;

 

Ποιον θέλει να πείσει ο αγαπητός υπουργός,  πως σήμερα αποφάσισε και θα κάνει  την κάθαρση της ΕΛ.ΑΣ, που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια ;

 

Οι υφιστάμενοί του, Οικονόμου και Τσουβάλας,  πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και ο α υποδιοικητής της ΕΥΠ Γκρίζης,  γιατί να βοηθήσουν στην κάθαρση σήμερα, τη στιγμή που δεν το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια;

 

Απλές απορίες, που σίγουρα ο υπουργός ΔΕΝ θα απαντήσει..

 

Όχι τιποτ άλλο αλλά  να μη νομίζουν εκεί στο υπουργείο,  πως όλα καλύπτονται πίσω από τη δήλωση του κ Χρυσοχοϊδη,  πως: Αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Η απάντηση στη δήλωση αυτή, είναι πως το παρακράτος λειτουργούσε και λειτουργεί,  επειδή εσείς το επιτρέπατε,  ακόμη και με την αδιαφορία σας !

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις