Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα και θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να γίνει η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κρήτη.

Το ραντεβού με τον κ. Δένδια έχει οριστεί για τις 10:00.

Την Τρίτη αναμένεται στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Θα είναι εκεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο (μετά της συζύγου του Σούζαν), ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για την παραμονή του κ. Πομπέο στην Κρήτη λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές (που κανείς έως τώρα γνωρίζει εάν θα παραμείνει όχι επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) υπάρχει αρκετό παρασκήνιο.

Κυρίαρχο θέμα είναι η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία (Mutual Defense Cooperation Agreement- MDCA) χρειάζεται κάθε χρόνο επικαιροποίηση. Και για τους Αμερικανούς η επικαιροποίηση αυτή είναι σημαντική, αφού ζητούν ανάμεσα στα άλλα να μην διαρκεί μόνον ένα έτος άλλα τρία ή ακόμα και πέντε. Βεβαίως στις απαιτήσεις των Αμερικανών (που είναι και η επέκταση της προβλήτας Κ-14 για να δέχεται περισσότερα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και άλλα βαριά πλοία) προβάλλονται οι ελληνικές απαιτήσεις.

πηγή:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις