⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google
Δεκαοκτώ ολόκληρες ώρες το Λιμενικό αρνούνταν να προχωρήσει σε επιχείρηση διάσωσης ακυβέρνητης βάρκας με 36 μετανάστες ανάμεσά τους έγκυος με αιμορραγία

Η διάσωση της βάρκας με τους 36 παράνομους μετανάστες που ήταν ακυβέρνητη βόρεια της Λέσβου, έγινε τελικά αργά το βράδυ του Σαββάτου. Δεκαοκτώ ολόκληρες ώρες οι μεταναστες, 16 άνδρες, 10 γυναίκες 11 παιδιά και μία έγκυος που αιμμοραγούσε αβοήθητη με καταγωγή από το Αφγανιστάν και το Ιραν, βρίσκονταν στη βάρκα και το ελληνικό Λιμενικό αρνούνταν να προχωρήσει στην επιχείρηση διάσωσης. Η βάρκα είχε φτάσει πολύ κοντά στις ακτές της βόρειας Λέσβου, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των παράνομων μεταναστών που χρησιμοποιούσαν τα χέρια σαν κουπιά.

Θυμίζουμε ότι η μηχανή και τα καύσιμα του σκάφους είχαν αφαιρεθεί από νωρίς, μια πρακτική που συνηθίζεται στις παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης, έτσι το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο καταμεσίς στο πέλαγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι αντέδρασαν στην άφιξη της βάρκας, και μέρος από αυτούς μπλόκαρε τους μετανάστες στην ακτή που ξεβράστηκαν ώστε να μην κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέσα στο χωριό λόγω τον κίνδυνο να είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Οι νεοαφιχθέντες παραμένουν φυλασσόμενοι στο σημείο που αποβιβάστηκαν ώστε να ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στην συνέχεια να μεταφερθούν στην δομή καραντίνας της δυτικής Λέσβου στα Μεγάλα Θερμά.

πηγή:lesvospost.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις