Με αφορμή δημοσιεύσεις για την αδράνεια της πολιτείας να τακτοποιήσει επαγγελματικά τους πέντε (5) Ολυμπιονίκες του 2016 (Κατερίνα Στεφανίδη Στίβος χρυσό μετάλλιο , Άννα Κορακάκη Σκοποβολή χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, Λευτέρης Πετρούνιας Ενόργανη Γυμναστική χρυσό μετάλλιο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής Ιστιοπλοΐα χάλκινο μετάλλιο), διαφαίνεται ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση δεδομένου ότι είναι οι μόνοι Ολυμπιονίκες που δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί – στηριχθεί επαγγελματικά αν και είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουν τα ακριβά συμβόλαια άλλων επαγγελματικών αθλημάτων.
Ποιοι είναι όμως οι 5 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μας?
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες
Πρότυπα οικογενειών που στερήθηκαν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, που δίνουν ανιδιοτελώς τα πάντα προκειμένου τα παιδιά τους να μην σταματήσουν τον αθλητισμό και που συνεχίζουν να στηρίζουν τα παιδιά τους οικονομικά και επαγγελματικά.
Πρότυπα αθλητών που ξεκίνησαν από το μηδέν, παιδιά της διπλανής πόρτας που με οδηγό την θέληση, την επιμονή, την υπομονή, την πίστη στην νίκη, τον αθλητικό ιδεαλισμό, κατόρθωσαν να φτάσουν στην απόλυτη κορυφή των Ολυμπιακών αθλημάτων εκεί όπου κανείς δεν σου χαρίζεται.
Πρότυπα της Ελληνικής κοινωνίας που δέχθηκαν τις στερήσεις της διασκέδασης που επιβάλλονται από το επίπεδο του υψηλού αθλητισμού, τις ατέλειωτες ώρες πτήσεων, της δύσκολης προσαρμογής στις καιρικές συνθήκες των διάφορων περιοχών του κόσμου, το κρύο των προπονήσεων στα βρεγμένα στρώματα των αλμάτων, του παγωμένου αέρα των υπαίθριων σκοπευτηρίων, των ματωμένων χεριών από τους κρίκους και την αλμύρα του αέρα της θάλασσας που τρυπάει τα κόκαλα του ιστιοπλόου.
Πρότυπα πατριωτισμού, που δακρύζουν στο ανέβασμα της Ελληνικής σημαίας με την ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου και αναγκάζουν όλους τους θεατές, επισήμους να στέκονται προσοχή, που τυλίγονται με την σημαία μας να φωτογραφηθούν και να προβάλλεται η γαλανόλευκη στον κόσμο όλο ζωντανά.
Πρότυπα για τους νέους αθλητές, για τα παιδάκια που ξεκινούν τον σχολικό αθλητισμό, για τους γονείς που έχουν όραμα τα παιδιά τους να φτάσουν κάποτε ψηλά στην απόλυτη κορυφή, για όλους τους αθλητικούς συλλόγους και παράγοντες.
Πρότυπα για όλους τους καλούς αθλητές που δεν κατόρθωσαν ποτέ να είναι το number 1 του κόσμου αλλά έχουν ματώσει στον αθλητισμό, έχουν κάνει ο καθένας τα δικά του ατομικά ρεκόρ, έχει ο καθένας τους δικούς του υψηλούς στόχους.
Πρότυπα για όλους εμάς που κάνουμε μαζικό αθλητισμό, που τρέχουμε για την σωματική και ψυχική μας ευεξία, που περπατάμε, που πάμε στα γυμναστήρια και έχουμε τους δικούς μας στόχους και βλέπουμε στους τοίχους των γυμναστηρίων τις φωτογραφίες των Ολυμπιονικών μας.
Πρότυπα για τις φωτογραφίσεις επωνύμων, επισήμων, που επιζητούν την προβολή με τα πιο λαμπερά αστέρια του κόσμου και μετά τους ξεχνούν.
Η λέξη πρότυπο στην Ελληνική κοινωνία πότε θα πρέπει να ανταμειφθεί, πότε θα πρέπει να εκτιμηθεί, πότε θα πρέπει να αξιοποιηθεί, πότε θα πρέπει να αποκατασταθεί, πότε θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση?
Στηρίξτε τους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές μας, στηρίξτε τα πρότυπα της κοινωνίας μας , τα πρότυπα των αξιών μας.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις