Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστου παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση πλαστογραφίας και παραχάραξης σφραγίδων από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση την άσκηση του ένδικου μέσου, σύμφωνα με το ακόλουθο γνωμοδοτικό σημείωμα της έμμισθης δικηγόρου του Δήμου Βόλου  κας Κωνσταντινιάς Βακουφτσή.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΘΕΜΑ: Άσκηση μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστου παντός υπευθύνου.
Επί του ως άνω υπ’ αριθμ. πρωτ. 82631/19-11-2020 εγγράφου του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. του Δήμου Βόλου και των σε αυτό αναφερόμενων περιστατικών, επάγομαι τα ακόλουθα:
Με την από 16-11-2020 (αρ. πρωτ. 81482/16-11-2020) αίτησή της προς το Δήμο, η κα —-, ζήτησε να της γνωστοποιηθεί εγγράφως από την Υπηρεσία-Κ.Ε.Π. «εάν η υπηρεσία έχει πράγματι θέσει επί της, προσκομιζόμενης συνημμένα σε φωτοαντίγραφο, υπεύθυνης δήλωσης τα στοιχεία που την αφορούν (σφραγίδα βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής, στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υπαλλήλου της υπηρεσίας), καθώς, ως η ίδια αναφέρει «… ουδέποτε προσκόμισα τέτοια έγγραφα στην υπηρεσία σας και ουδέποτε ακολουθήθηκε η διαδικασία θεώρησης του γνησίου της υπογραφής μου επί του εν λόγω εγγράφου, το οποίο προτίθεμαι να προσβάλλω ως πλαστό. ..», ενώ αναφέρει επίσης ότι το εν λόγω έγγραφο προσκομίστηκε ενώπιον αλλοδαπού δικαστηρίου ως αποδεικτικό στοιχείο σε ιδιωτική διαφορά της αιτούσας με τρίτους. Το, ως άνω, προσκομισθέν από την αιτούσα, έγγραφο-φωτοαντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης της ιδίας, φέρεται να είχε θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής της αιτούσας, από την υπάλληλο του Κ.Ε.Π. 0208 Νέας Ιωνίας Βόλου, κα —.
Με το από 18-11-2020 (αρ. πρωτ. 82159/18-11-2020), απαντητικό επί της ανωτέρω αίτησης, έγγραφό της προς την κα Προϊσταμένη ΚΕΠ0208 Δήμου Βόλου, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον κ. Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. Βόλου,  καθώς και στην ενδιαφερόμενη – αιτούσα (με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 82162/18-11-2020 διαβιβαστικό έγγραφο της κας Προϊσταμένης του ΚΕΠ 0208 Δήμου Βόλου), η υπάλληλος του λειτουργούντος στη Νέα Ιωνία Βόλου, επί της οδού Νικομηδείας αρ. 2, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π. 0208), ανέφερε την πλαστογραφία της θεώρησης του γνησίου υπογραφής της αιτούσας, ως και των επ’ αυτής (υπεύθυνης δήλωσης) εμφαινομένων σφραγίδων της υπηρεσίας.
Ειδικότερα, όπως η εν λόγω υπάλληλος αναφέρει στο ως άνω έγγραφό της, η, προς διακρίβωση της γνησιότητας της, προκομισθείσα από την κα —, σε φωτοαντίγραφο, υπεύθυνη δήλωση της ιδίας, έφερε επ’ αυτής θεώρηση του γνησίου της υπογραφής της από την ως άνω υπάλληλο. Η εν λόγω υπάλληλος, όμως, ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι ουδέποτε προέβη στην θεώρηση του γνησίου της υπογραφής της συγκεκριμένης υπευθύνως δηλούσας και η φερόμενη επ’ αυτής της δηλώσεως βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής της, δεν έγινε από την ίδια, ενώ και οι τεθείσες επί του εν λόγω εγγράφου σφραγίδες δεν είναι οι γνήσιες σφραγίδες της υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η υπάλληλος στο ως άνω έγγραφό της
«… 1) Όσον αφορά τη σφραγίδα του γνησίου υπογραφής που έχει τεθεί στο εν λόγω έγγραφο, προκύπτει ότι η σφραγίδα αυτή δεν είναι η γνήσια σφραγίδα της υπηρεσίας μας, διότι φέρει τη στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου στα δεξιά ενώ η γνήσια την έχει ενσωματωμένη στα αριστερά και επιπλέον διαφέρει ως προς τη γραμματοσειρά και τις αποστάσεις των γραμμάτων της σφραγίδας. Διαφορές έχει επίσης και η στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Βόλου ως προς τη γραμματοσειρά και τις αποστάσεις χαρακτήρων, γραμμών και συμβόλων.
2) Όσον αφορά το γραφικό χαρακτήρα με τον οποίο είναι γραμμένα τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας της κ. — επάνω στη σφραγίδα, δηλώνω ότι αυτός είναι διαφορετικός από τον δικό μου.
3) Όσον αφορά την υπογραφή υπαλλήλου που έχει τεθεί στη σφραγίδα, δηλώνω ότι αυτή δεν είναι η γνήσια υπογραφή μου. …….».
Η υπεύθυνη αυτή δήλωση, κατά τα αναφερόμενα από την κα —, προσκομίστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστική διαφορά της ιδίας με τρίτους, αναφορικά με οφειλή τους προς αυτή, σε δικαστήριο της Βουλγαρίας, όπου και έγινε αντιληπτή η πλαστογραφία της επικύρωσης της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής, προσκομίστηκε δε, από την ίδια την κα —- στην Υπηρεσία (ΚΕΠ 0208), φωτοαντίγραφο της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης, προς διακρίβωση της γνησιότητάς της από την Υπηρεσία και δη από την εν λόγω, φερόμενη ως βεβαιούσα το γνήσιο της υπογραφής, υπάλληλο του ΚΕΠ0208 Δήμου Βόλου.
Επειδή από τα τεθέντα υπόψη μου στοιχεία και τα αναφερόμενα από την εν λόγω υπάλληλο του Κ.Ε.Π.0208 του Δήμου, στο από 18-11-2020 (αρ. πρωτ. 82159/18-11-202010-12-2014) έγγραφό της, διαφαίνεται η τέλεση αξιόποινων πράξεων, θεωρώ ότι, κατά την άποψή μου, η οποία δεν είναι δεσμευτική, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση να κατατεθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά με παράθεση των ως άνω περιστατικών και προσαγωγή όλων των σχετικών εγγράφων στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί αρμοδίως η διάπραξη ποινικών αδικημάτων.
 Η έμμισθη Δικηγόρος του Δήμου Βόλου Κωνσταντινιά Βακουφτσή
myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις