Την μεταβολή των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Βόλου και ήδη η σχετική απόφαση με το τοπογραφικό διάγραμμα εστάλη προς έγκριση στο ΤΑΙΠΕΔ, μοναδικό μέτοχο της ΟΛΒ ΑΕ.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΟΛΒ ΑΕ κα Βίκυ Μήτρου, η τροποποίηση αφορά κυρίως το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου, από τη συμβολή της Ι. Καρτάλη – Δημητριάδος μέχρι τον Αγ. Κωνσταντίνο. Επίσης προτείνεται η παραχώρηση στον Δήμο Βόλου μικρών επιφανειών (άγαλμα Παπαδιαμάντη κ.α.) πέριξ του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και πεζοδρομίων από την Κ. Καρτάλη και δυτικά, στα οποία ο Δήμος Βόλου ήδη κατέχει το υπόλοιπο μισό τμήμα.

Με την εξέλιξη αυτή, το μεγσλύτερο πάρκο της πόλης, το οποίο σήμερα έχει εμφανή προβλήματα συντήρησης, θα περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου όπως φυσικά και τα αναψυκτήρια κ.α. επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν σήμερα στο πάρκο.

Ο ΟΛΒ θα κρατήσει από το παραλιακό μέτωπο το τμήμα από Φιλελλήνων μέχρι Ι. Καρτάλη (κύματα).

Η απόφαση

Το ΔΣ της ΟΛΒ ΑΕ αποφάσισε:

Την έγκριση εισήγησης, έναντι της αρμόδιας Γ.Σ. του μοναδικού Μετόχου της Ο.Λ.Β. Α.Ε., περί καθορισμού των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου στα όρια που αποτυπώνονται επί του φέροντος ημερομηνία Ιούλιος 2020, τοπογραφικό διάγραμμα του Τοπογράφου Μηχανικού Χρυσόστομου Αποστόλου, αποτελούμενο από δέκα (10) πινακίδες κλίμακας 1:1000, θεωρημένα από τον Δ/ντη Τ.Υ. Ο.Λ.Β. Α.Ε. κ. Θωμά Σπάχο, τα οποία έχουν συνταχθεί λαμβάνοντας υπόψη και το νέο καθορισμό οριογραμμής αιγιαλού στη ζώνη λιμένος (παρ. 11, σκεπτικού της παρούσας).

Στο εν λόγω τοπογραφικό διάγραμμα αποτυπώνεται τόσο ο προτεινόμενος καθορισμός, όσο και η ισχύουσα οριογραμμή της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου.

Η προτεινόμενη οριογραμμή της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου καθορίζεται με πράσινη συνεχή γραμμή, ενώ η τελευταία εμφανίζεται διακεκομμένη στα τμήματα που διαφοροποιείται σε σχέση με τον ισχύοντα καθορισμό της. Η επικαιροποιημένη οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης λιμένος άρχεται από το σημείο -Ν2- του υφιστάμενου καθορισμού της εν λόγω ζώνης υφιστάμενο πλέον σημείο υπο στοιχείο (1) (Πιν-10) και καταλήγει στο σημείο υπο στοιχεία Α1 (Πιν-7) του αρχικού καθορισμού της ζώνης, υφιστάμενο πλέον σημείο υπο στοιχεία (208). Οι κορυφές που καθορίζουν την πολυγωνική οριογραμμή της χερσαίας ζώνης λιμενος Βόλου είναι οι υπο στοιχεία: (1-2-3-…-206-207-208) και ορίζονται με καρτεσιανές συντεταγμένες του Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87).

Επισημαίνεται πως η περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας δεν εμπίπτει στον ανωτέρω καθορισμό, καθώς προτείνεται η συνολική εξαίρεσή της από τον εν λόγω καθορισμό, κατά τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 4200/2018 (Πρακτικό Νο 395/31-08-2018) Απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Β. Α.Ε.

2. Τη διαβίβαση της παρούσας στην αρμόδια Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.), προκειμένου όπως δυνητικά ασκήσει τις αρμοδιότητές της για: 2.1. Tην υιοθέτηση σχεδίου Απόφασης περί καθορισμού των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, κατά τις προβλέψεις του άρθρου 21, του Ν.2971/2001, όπως ισχύει, αλλά και τα αναφερόμενα ανωτέρω, η οποία θα διαβιβαστεί στα αναφερόμενα επί της εν λόγω διάταξης Υπουργεία/Υπηρεσίες Υπουργείων & του Γ.Ε.Ν., προς διατύπωση γνώμης αναφορικά με την εν λόγω πρόταση, μεταβολής ουσιαστικά των ορίων της χερσαίας ζώνης, κατά την πρόβλεψη της παρ. ιστ΄, του 8ο άρθρου, του κωδικοποιημένου καταστατικού της Ο.Λ.Β. Α.Ε.

2.2. Την τροποποίηση της, συναφθείσας την 19/11/2002 και κυρωθείσας με το Ν.4597/2019, σύμβασης παραχώρησης, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ο.Λ.Β. Α.Ε, κατά την πρόβλεψη της παρ. ι΄, του 8ο άρθρου, του κωδικοποιημένου καταστατικού της Ο.Λ.Β. Α.Ε., έπειτα από την τυχόν οριστικοποίηση της μεταβολής των ορίων της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, κατά τα προαναφερόμενα.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις