Μέσα σε ένα 24ωρο, δυο διαφορετικοί επιτήδειοι με διαφορετικές μεθόδους ο καθένας εξαπάτησαν συνολικά τέσσερα άτομα

Οργιάζουν οι απατεώνες που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τούς κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Θάσου. Μέσα σε ένα 24ωρο, δυο διαφορετικοί επιτήδειοι με διαφορετικές μεθόδους ο καθένας εξαπάτησαν συνολικά τέσσερα άτομα!

Την Δευτέρα, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια κάτοικο του νησιού, της συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας και την διαβεβαίωσε ότι δικαιούται 51.000 ευρώ από επιδοτούμενο πρόγραμμα. Όμως, της είπε ότι για να τα εισπράξει έπρεπε έπεισε να καταθέσει 2.300 ευρώ ως φορολογική επιβάρυνση και της έδωσε έναν τραπεζικό λογαριασμό, που βέβαια δεν ανήκε σε τράπεζα!

Η ανυποψίαστη γυναίκα κατέθεσε τα χρήματα, αλλά λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαπατηθεί και υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος που διερευνούν την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση ενός άλλου άγνωστου απατεώνα, που τηλεφώνησε σε τρεις τουριστικές επιχειρήσεις για να κάνει κράτηση δωματίου και καθοδήγησε τους ιδιοκτήτες να κάνουν συναλλαγή μέσω της τραπεζικής εφαρμογής «Λεφτά στο λεπτό». Όμως, αντί να καταθέσει χρήματα, κατάφερε να αποσπάσει από λογαριασμούς τους συνολικά 1.560 ευρώ!

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις