Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα μετά από κάλεσμα των εργατικών σωματείων του Βόλου για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο πρόεδρος στον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βόλου Δημήτρης Μαριεττάκης δήλωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση εντάσσεται στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.  “Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της πανδημίας.  Ζητάμε επίσης να καταργηθούν οι αντιλαϊκές διατάξεις που υπάρχουν στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που μας βάζουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι”.
Εξήγησε, ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις “χτυπούν” βάναυσα δικαιώματα για τη συνδικαλιστική δράση αλλά και με τον περιορισμό των διαδηλώσεων. “Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει εντείνει τη βία και την καταστολή. Αυτό φάνηκε στους υγειονομικούς, στους μαθητές και στους καθηγητές που αντί διαλόγου η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ και τα χημικά”.
Ο κ. Μαριετάκης κάλεσε τους πολίτες  και στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία την Πέμπτη και στη συγκέντρωση που θα γίνει  την ίδια ημέρα στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

     

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις