Συνεκπαίδευση με τη συμμετοχή της φρεγάτας «Κουντουριώτης»

Ελληνονατοϊκή συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά της Κρήτης στο πλαίσιο της συνεχούς και με κάθε περίπτωση – «εκμεταλλεύσεως ευκαιριών» – για αμοιβαία εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ της φρεγάτας του Ελληνικού Στόλου «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και μονάδων της ΝΑΤΟϊκής Μόνιμης Ναυτικής Δυνάμεως (“Standing NΑΤΟ Maritime Group Two”/ SNMG2), που επιχειρεί στο Αιγαίο, στο πλαίσιο σχετικής αποφάσεως της Συμμαχίας για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών από τα Μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας προς τα έναντι αυτών ελληνικά νησιά. Η προαναφερθείσα συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

«Οι εν λόγω δραστηριότητες συμβάλλουν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο», σημειώνεται σχετικώς από το ΓΕΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιήθηκε και άλλη συνεκπαίδευση μεταξύ των της ελληνικής φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» και της ιταλικής ITS “VIRGINIO FASAN”, που συμμετείχε στην SNMG2, επίσης στην ίδια θαλάσσια περιοχή στα βορειοδυτικά της Κρήτης.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις