Δημοτική αρχή, φορείς και πολίτες του δήμου Νοτίου Πηλίου τάσσονται κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Δήμο. Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Παπαδημητρίου, Γραμμένου και Κωνσταντινάκη και συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα. Αποφασίστηκε δε ομόφωνα να εξαντληθεί κάθε ένδικο μέσο για την αποτροπή εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Καλούνται επίσης οι βουλευτές της Μαγνησίας να ενσκήψουν στο θέμα και να καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από τις περιοχές δημιουργίας αιολικών πάρκων. Επιπλέον ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να σταθεί αρωγός ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο, που θα προκαλέσει αλλοίωση του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Τέλος καλούνται σε εγρήγορση οι κάτοικοι και οι Επιτροπές Πολιτών ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο» επανέλαβε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός, αναφορικά με την έγκριση αδειών παραγωγής σε δύο σταθμούς αιολικής ενέργειας στο Νότιο Πήλιο συνολικής ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και πρόσθεσε: “Είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις”.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις