Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να προτάξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους

Την ώρα που η νέα έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδας προχωρά σε δυσμενείς προβλέψεις για την οικονομία με το δυσμενέστερο σενάριο να την προσδιορίζει στο 9,4% , η αξιωματική αντιπολίτευση ενεργοποιεί το σχέδιό της για επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνήσει με τη μητέρα και την γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο.

Αυτό ήταν εξάλλου και το μήνυμα που έστειλε κλείνοντας τις εργασίες της ΚΕΑ το προηγούμενο  Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  με την επισήμανση πως χρέος κάθε στελέχους είναι να βρίσκεται κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζεται τα προβλήματά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας την ατζέντα στην οικονομία αναφέρθηκε στο θέμα της ύφεσης και κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του τουρισμού και επισιτισμού στην Κουμουνδούρου ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στην κυβέρνηση καθώς ενώ αναγνωρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φθάσει το 16% δεν λέει με σαφήνεια με ποιο σχέδιο θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της. Επανέλαβε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει την χρηματοδότηση στο 100% του ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις και στο 40% του μισθολογικού προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην χάσουν ένα ευρώ και να μπορέσουν να αντέξουν σ’ αυτήν την κρίση που θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβάζοντας την έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για την ύφεση σχολίασε πως παρά τις εμφανείς προσπάθειές του οι προβλέψεις του δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτές της κυβέρνησης. Εξηγεί ότι στο δυσμενές σενάριο (9,4%) ύφεση ο κ. Στουρνάρας δεν προβλέπει απλώς βαθύτερη ύφεση αλλά και ανάκαμψη που δεν είναι τύπου V, αλλά πιο αργή. Όπως επίσης απαρατήρητες δεν πέρασαν οι παραινέσεις του διοικητή για δημοσιονομική προσαρμογή, συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος διερωτώμενος εάν ο κ. Σταϊκούρας καταλαβαίνει αυτούς τους κινδύνους, ή θεωρεί  ότι το μέγεθος και ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής που επελέγησαν στο παρελθόν από κυβερνήσεις που υπηρέτησε ήταν ο ενδεδειγμένος.

Μέσα στην συζήτηση περί τα οικονομικά αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για το νομοσχέδιο σχετικά με πορείες και συγκεντρώσεις. «Στην Ελλάδα τελευταία φορά που υπήρξε νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες ήταν επί χούντας το 1971, ένας νόμος που παρέμεινε νεκρός σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αλλά αναβιώνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη» σχολίασε με αιχμηρό τρόπο.

Βούλα Κεχαγιά

Βούλα Κεχαγιά

πηγή:ethnos.gr

eurokinissi

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις