ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ολοκληρωτικής αποτυχίας από την κυβέρνηση

43

Ανεβάζει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του κόμματος να μιλούν για “ομολογία ολοκληρωτικής αποτυχίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί “αλλάζουν άποψη ανά δεύτερη μέρα” και “αναιρώντας τα ίδια τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα που αναγκάζεται να φέρνει άρον-άρον”.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο έλεγχος της κατάστασης από την κυβέρνηση έχει πλέον χαθεί και δυστυχώς το σύστημα υγείας της χώρας οδεύει προς κατάρρευση.

Αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος του ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμη φορά, είναι ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήδη από την Παρασκευή προειδοποιούσε πως το δήθεν «σχέδιο ενός μήνα» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης θα αναθεωρηθεί πολύ σύντομα, ενώ χθες από τη Θεσσαλονίκη προειδοποίησε ότι η χώρα θα ζητήσει σύντομα “καταστάσεις Μπέργκαμο”. Μάλιστα, επικρίνεται και η “αλλοπρόσαλλη” διαχείριση των τελευταίων ημερών, αλλά και όσα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγιναν προληπτικά στις υποδομές της χώρας, καθώς και για το χωρίς σχέδιο άνοιγμα του τουρισμού.Δεν ακούν τις εισηγήσεις της επιτροπής

Συγκεκριμένα, κατηγορούν την κυβέρνηση  για ελλιπή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και μαζικούς χώρους εργασίας, που μοιραία οδήγησαν στο να ξαναμπαίνει λουκέτο στη χώρα, κάνοντας λόγο για “ανικανότητα” να δράσουν προληπτικά και να προετοιμάσουν επί για αρκετούς μήνες το ΕΣΥ, παρά τον καθαρό χρόνο που τους εξασφάλισαν οι πολίτες με την υποδειγματική τήρηση των περιορισμών της πρώτης καραντίνας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το σύστημα υγείας να βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση και σε πολλές περιοχές στο κόκκινο, αν και μόλις εισερχόμαστε στο δεύτερο κύμα. Επιπλέον, από την Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εδώ και μήνες υλοποιεί πολιτικές αποφάσεις, αγνοώντας τις εισηγήσεις της αρμόδιας Επιτροπής των υγειονομικών και για αυτό το λόγο και δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της.

Σε αδιέξοδο μεταξύ “λοιμού” ή “λιμού”

Παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση για επιμονή στη μη στήριξη εργαζομένων, οδηγώντας την κοινωνία σε διπλό αδιέξοδο, δηλαδή, πέρα από το υγειονομικό και στο οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα κάνουν λόγο για “εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης συμπυκνώνονται στο δίλημμα προς τους πολίτες να επιλέξουν «λοιμό ή λιμό»”.

Κατηγορούν, δε, τη ΝΔ ότι την ίδια ώρα φέρνει εν μέσω πανδημίας τα πιο αντικοινωνικά και ακραία νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα, όπως την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και έναν νέο εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιμάζει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με τη καθιέρωση δεκάωρης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like