Πρόκειται για τον πλωτό φράχτη που ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβάδης Στεφανής είχε προαναγγείλει τον Φεβρουάριο του 2020

Σε ασκήσεις αντιρρύπανσης φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί τελικά το πολυθρύλητο πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χλμ, που προμηθεύτηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, έναντι του ποσού των 500.000€ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για πλωτό φράχτη για τον οποίο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβάδης Στεφανής είχε προαναγγείλει τον Φεβρουάριο του 2020 πως θα δοκιμαστεί στο θαλάσσιο χώρο του Πειραιά προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει μια λογική αυστηρότερης επόπτευσης των συνόρων της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή το ελληνικό Λιμενικό, στο οποίο πρόκειται να μεταβιβασθεί το φράγμα, δεν θεωρεί ότι μπορεί να ενταχθεί με κανέναν τρόπο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αποτροπή εισόδου παράτυπων μεταναστών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα η χρήση του αντί να εμποδίζει θα διευκόλυνε τους διακινητές, οι οποίοι θα μπορούσαν να κατευθύνουν τις λέμβους τους πάνω σε αυτό, υποχρεώνοντας το ελληνικό Λιμενικό σε σωρεία διασώσεων και περισυλλογής μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει στις αρχές του έτους πως η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας με το πλωτό φράγμα, αλλά πως είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με τον κ. Πέτσα εξεταζόταν στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνόρων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του είχε χαρακτηρίσει το σχέδιο «φαιδρό».

πηγή πληροφόρησης:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις