Με διευθυντή του «θιάσου», βεβαίως, τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, αναλόγως πως χτυπάει το ντέφι, χορεύουν οι υπόλοιποι

Τον ρόλο του “καλού” και του “κακού” μπάτσου στα ελληνοτουρκικά, επιλέγουν να παίζουν, εναλλάξ, οι Τούρκοι υπουργοί, με διευθυντή του “θιάσου”, βεβαίως, τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, αναλόγως πως χτυπάει το ντέφι, χορεύουν οι υπόλοιποι.

Αυτή τη φορά ήταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, στον οποίο, ως όλα δείχνουν, ανατέθηκε να παίξει τον ρόλο του “καλού”.

Ενώ, λοιπόν, το Oruc Reis έφτανε για πρώτη φορά τόσο κοντά στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, μόλις σε απόσταση 7-8 ναυτικών μιλίων, ο Χ.Ακάρ επέλεξε τη στιγμή για να προτείνει στην Ελλάδα διάλογο.

Ειδικότερα, έναρξη των διερευνητικών επαφών, που ακόμα περιμένει η Αθήνα από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να δώσει ημερομηνίες, όπως υποσχέθηκε προ εβδομάδος στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στην Μπρατισλάβα.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προτείνει την έναρξη συνομιλιών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), καθώς και διάλογος στο ΝΑΤΟ (!).

Προφανώς, όταν πλέον το Oruc Reis, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, έχει κάνει σουρωτήρι την ελληνική υφαλοκρηπίδα – ΑΟΖ, αλλά και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην επιθετική προσπάθεια της Άγκυρας να “μαρκάρει” τις διεκδικούμενες -από αυτήν- περιοχές, τώρα δηλώνει ότι θέλει διάλογο.

Σε ανάρτηση, λοιπόν, στον επίσημο δικτυακό τόπο του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, αφού ο Χ.Ακάρ σπεύδει να πληροφορήσει ότι πραγματοποίησε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με μερίδα της στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

1.”Τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης”.

2.”Θα πρέπει να διεξαχθούν διερευνητικές συνομιλίες, συνομιλίες στο ΝΑΤΟ και η τέταρτη των συναντήσεων (δύο διεξήχθησαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα), που ξεκινήσαμε στο πλαίσιο των ΜΟΕ. Ας μιλήσουμε. Ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Αλλά από την άλλη, όλοι θα πρέπει να έχουν δει και κατανοήσει ότι δεν θα υποκύψουμε σε κανένα τετελεσμένο, εξαναγκασμό ή πίεση”.

Βεβαίως, ο Χ.Ακάρ δεν παρέλειψε, για μια ακόμη φορά, να εμφανιστεί ως “πατερούλης” των Τουρκοκυπρίων.

“Έχουμε προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα, όσο και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας στην ΤΔΒΚ (σ.σ. όπως ονομάζει η Άγκυρα τα κατεχόμενα), γύρω από αυτήν, αλλά και τους ουρανούς της. Και θα συνεχίσουμε να τα προστατεύουμε εφεξής”.

Μια αναφορά που, εμμέσως πλην σαφώς, έχει να κάνει με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που είχαν περάσει χωρίς να τα αντιληφθούν οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.

Ο Χ.Ακάρ, μέσω της τηλεδιάσκεψης, επικοινώνησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Γιασάρ Γκιουλέρ, διοικητές σχηματισμών, και τους υφυπουργούς του, Γιουνούς Καραοσμάνογλου και Αλπασάν Καβακλίογλου.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις