Εφημερίδα έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει «κατάσκοπο των ΗΠΑ»…

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στοχοποιούν τουρκικοί εθνικιστικοί «κύκλοι», με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Τουρκία, οπότε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ως όλα δείχνουν, θα συναντηθεί μόνο με τον κ.Βαρθολομαίο.

Ειδικότερα, η αντιπολιτευόμενη, εθνικιστική εφημερίδα, Aydınlık, επιχειρεί να συνδέσει το Πατριαρχείο με τους Γκιουλενιστές, ενώ φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τον πατριάρχη «κατάσκοπο των ΗΠΑ».

Ειδικότερα, σημειώνει ότι το Φανάρι σήμερα στέκεται περισσότερο στο πλευρό των ΗΠΑ παρά της Τουρκίας, ενώ δρα κατά της Τουρκίας, όχι μόνο σε θρησκευτικά, αλλά και σε γεωπολιτικά ζητήματα.

Και προσθέτει: «Ο Πατριάρχης Φαναρίου πλέον λειτουργεί ως κατάσκοπος των ΗΠΑ και της ελληνικής διασποράς της Αμερικής».

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, μέσω τέτοιων «περιθωριακών» εντύπων μικρής κυκλοφορίας, παρακρατικοί (;) κύκλοι στην Τουρκία διαδίδουν “πληροφορίες”, προκειμένου να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα σε βάρος όσων στοχοποιούν. Κάτι που επανειλημμένως έχει συμβεί και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σε άλλο δημοσίευμά της, με τίτλο «Ιδού ο δεσμός Πατριαρχείου – FETΟ (σ.σ. οργάνωση του Γκιουλέν)», η εφημερίδα αναφέρει ότι «λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουνίου 2016, ο επίσκοπος, Αλέξανδρος Καρλούτσος, από την εκκλησία στις ΗΠΑ, η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Φαναρίου, αλληλογραφούσε με τον διευθυντή του Rumi Forum, Ρασίτ Τελμπίσογλου, όπου στοχοποιούσαν τον πρόεδρο της Τουρκίας, Τ.Ερντογάν».

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, το Rumi Forum είναι μια από τις πιο σημαντικές δομές του FETΟ στις ΗΠΑ, με έδρα του την Ουάσιγκτον, ενώ ο Α. Καρλούτσος είναι από τα πιο σημαντικά ονόματα της Αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ και έμπιστος του Βαρθολομαίου».

Κατά την εφημερίδα, ο Τελμπίσογλου στην αλληλογραφία του με τον Α.Καρλούτσο αναφέρει ότι «πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος δεν βρίσκεται το “κίνημα Γκιουλέν” και πως « χρησιμοποιεί τον Γκιουλέν ως αποδιοπομπαίο τράγο, προκειμένου να ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις