Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν – Στους 14 φτάνουν οι μετανάστες που αγνοούνται

Τουλάχιστον πέντε μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανήλικου, πνίγηκαν και 14 άλλοι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός σκάφους στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κολομβίας και Παναμά, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος του Ακαντί (βορειοδυτικά), στην επαρχία Τσόκο, ανέφερε πως «πέντε πτώματα», συμπεριλαμβανομένου ενός «ανήλικου», ανασύρθηκαν στην ακτή της περιοχής, προσθέτοντας πως 14 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

«Εννέα άνθρωποι διασώθηκαν», τόνισε ο δήμαρχος Αλεξάντερ Μουρίγιο στο ραδιοφωνικό δίκτυο Blu Radio, χωρίς να αναφέρει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Σύμφωνα με το δημαρχείο του Ακαντί, δύο άτομα που κυβερνούσαν το σκάφος συνελήφθησαν στο κοντινό χωριό Καπουργκάνα.

Ο κόλπος Ουράμπα, όπου συνέβη το ναυάγιο, είναι μια από τις κύριες οδούς διέλευσης για μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και την Αϊτή, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ μέσω της Καραϊβικής Θάλασσας, με ενδιάμεσες στάσεις στην Κεντρική Αμερική.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδόν εκατό μετανάστες από την Αϊτή διασώθηκαν στην ίδια θαλάσσια περιοχή, αφού ένας διακινητής τους εγκατέλειψε στην ανοικτή θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στον Παναμά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις