Άλλα επτά παιδιά υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διάρκεια της φωτιάς

Τουλάχιστον 10 μαθητές έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε κοιτώνα σε ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο στη βόρεια Τανζανία, έγινε  γνωστό από έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα για την πυρκαγιά, τα αίτια της οποία παραμένουν άγνωστα, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters ο Μάρκο Γκαγκούτι, ο περιφερειακός διοικητής της Καγκέρα.

«Ο κοιτώνας στέγαζε 74 παιδιά και όταν έπιασε φωτιά τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, όμως εξαιτίας της φωτιάς ορισμένα δεν τα κατάφεραν εγκαίρως», εξήγησε ο Γκαγκούτι.

Άλλα επτά παιδιά υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διάρκεια της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε πριν από τα μεσάνυχτα.

Η αστυνομία εργάζεται με τους συγγενείς των μαθητών για την ταυτοποίηση των σορών, επισήμανε ο Γκαγκούτι, που πρόσθεσε ότι οι ερευνητές αναμένεται να καθορίσουν την πηγή της φωτιάς τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο Μπαράκα Μαχμούντ, ο πρόεδρος του χωριού Ιτέρα, όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι τον ξύπνησαν μετά τα μεσάνυχτα. Όταν έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, βρέθηκε μπροστά σε ντόπιους που έδιναν μάχη με τις φλόγες, οι οποίες είχαν επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του κοιτώνα.

Κατόπιν, κατά την καταμέτρηση των μαθητών, ορισμένα παιδιά έλειπαν γεγονός που οδήγησε τους διασώστες να αρχίσουν έρευνες στα αποκαΐδια για να εντοπίσουν τις σορούς, εξήγησε.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για το χωριό μας. Οι γονείς, οι συγγενείς και οι χωρικοί είναι συντετριμμένοι», περιέγραψε ο Μαχμούντ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις