Το bloko.gr  έχει επικριθεί τους τελευταίους μήνες για αμέριστη στήριξη και υποστήριξη του υπουργού δημόσιας τάξης και μάλιστα, αρκετούς μήνες πριν από… τις εκλογές.
Θεμιτή η κριτική απ’ όπου και αν προέρχεται. Η άποψη μας ήταν και παραμένει πως στις χρονικές συνθήκες που ακολούθησαν την “ριζοσπαστική” και για την αστυνομία περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης και μόνο αυτός ήταν και είναι ο μόνος ικανός ν’ αναμορφώσει τη λαβωμένη εικόνα της ΕΛΑΣ και το καθημαγμένο γόητρο των αστυνομικών. Κι αυτό μετά την ενημέρωση μας πως κάποιος άλλος εξωκοινοβουλευτικός, που είχε το προβάδισμα, δεν επιθυμούσε ν’ αναλάβει την πολιτική ηγεσία. Απολύτως σεβαστή η επιλογή του, αν κι εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ήταν και παραμένει εσφαλμένη.
Νομίζουμε κι εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η άποψη μας ήταν και είναι η σωστή. Όπως επίσης γνωρίζουμε, πως η δική μας άποψη δεν είχε αποφασιστικό χαρακτήρα για την επιλογή του κ. υπουργού. Ίσως να αξιολογήθηκε και να προσμετρήθηκε, συμπεριλαμβανομένης και της επιχειρηματολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό, απαντούμε στους επικριτές μας, η κριτική έναντι του κ. υπουργού για όλα όσα ακολούθησαν και διαδραματίστηκαν επί των ημερών του, υπό το πρίσμα της αναπόφευχτης υποκειμενικότητας, νομίζουμε πως ήταν δίκαια και το κυριότερο, της αποδόθηκε -όχι από εμάς- αλλά από την κοινή γνώμη, θετικό πρόσημο.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ωστόσο, φαίνεται πως βάλθηκε το τελευταίο διάστημα να δικαιώσει όλους όσοι παλαιόθεν, του επέδιδαν τον χαρακτηρισμό του αστυνόμου. Κανείς δεν αντιλέγει πως γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην αστυνομία. Δεν μπορεί όμως να τους και να την πατρονάρει κατά το δοκούν, ως μέγας πατερναλιστής άβουλων και μοιραίων.
Είναι άδικο κ. υπουργέ για τις προσωπικότητες ενός εκάστου ξεχωριστά.
του Γιώργου Καραϊβάζ
Πηγή:Bloko.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις