Καθησυχαστική εμφανίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, σχετικά με το φαινόμενο εμφάνισης μίας περίεργης ουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, στο ρέμα του Βρύχωνα.

Η εμφάνιση της ουσίας προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, που δεν έκρυψαν την ανησυχία τους. Η κ. Κολυνδρίνη είπε, σήμερα, ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για φαινόμενο που προκλήθηκε από κατολίσθηση και πως η περίεργη ουσία είναι ουσιαστικά χώμα.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στην κεντρική γέφυρα πάνω στο επαρχιακό δίκτυο και ήταν ορατό από τον καθένα. Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το γεγονός από κατοίκους της περιοχής, η ΠΕ Μαγνησίας είχε λάβει δείγμα από την ουσία, την οποία απέστειλε για εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, «φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού εξαρχής ότι ήταν υλικό το οποίο προερχόταν από χώμα. Εμείς πήραμε το υλικό, είναι ήδη στο εργαστήριο και περιμένουμε την επίσημη απάντηση, όμως, οι πρώτες ενδείξεις και από το εργαστήριο και από τους περιβαλλοντολόγους που βρέθηκαν εκεί είναι ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που συνδέεται με την κατολίσθηση που σημειώθηκε γύρω στα 2 χλμ πιο πριν, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ανά τακτά διαστήματα όταν κατολισθαίνει η όχθη του ποταμού πέφτει μέσα το υλικό που προκαλείται από την τριβή των βράχων και δημιουργείται η αίσθηση του τσιμέντου και του χώματος. Πιθανότατα είναι από αυτό το φαινόμενο, δεν έχουμε επαναπαυτεί απ’ αυτό που φαίνεται, περιμένουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηρίου που έχει πάρει δύο φορές δείγματα».

Επιπλέον, η κ. Κολυνδρίνη, συνέστησε ψυχραιμία και αποφυγή άσκοπης κινδυνολογίας.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις