Χίος: Μόνο δύο μετανάστες από τους συνολικά 16 που κατηγορούνται για τα εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ  παραμένουν ασύλληπτοι

Μόνο δύο μετανάστες από τους συνολικά 16 που κατηγορούνται για τα εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στην Χίο, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου παραμένουν ασύλληπτοι. Άλλοι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν με εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής.

Όπως και οι 12 που έχουν ήδη συλληφθεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, είχαν ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή τους στους εμπρησμούς και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που είχε υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από φήμες ότι η αιτία του θανάτου μιας 47χρονης Ιρακινής που έμενε στον καταυλισμό ήταν ο κορωνοϊός που δεν είχε ανιχνευτεί στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί με πυρετό τη Μεγάλη Πέμπτη και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Το νοσοκομείο διευκρίνισε ότι έκανε εξέταση ανίχνευσης του κορονοϊού που βγήκε αρνητικό.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις