O «κακός χαμός» έχει γίνει στην Τουρκία μετά την εκστρατεία-πρωτοβουλία του εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τα ψωμιά. Συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή ο ηγέτης των «γκρίζων λύκων» ξεκίνησε μια εκστρατεία «κρεμασμένου ψωμιού» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε πλούσιος άνθρωπος της πατρίδας πρέπει να πάει στο πλησιέστερο φούρνο, να αγοράσει ψωμί και να το κρεμάσει έξω για τους φτωχούς. Δεν κοιμάται κανείς όσο ο γείτονάς του πεινάει». Στο κέντρο της Άγκυρας άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σταντ με κρεμασμένα ψωμιά με τη φωτογραφία του Μπαχτσελί με την κίνηση αυτή να προκαλεί την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ουνσάλ, σε δηλώσεις του είπε ότι η εκστρατεία είναι σημαντική γιατί δείχνει το σημείο που έχει φτάσει η οικονομία.

«Γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί; Ποιος τους έκανε να εξαρτώνται από το ψωμί σε 18 χρόνια;» ρώτησε. Με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση βγάζει χρήματα όχι για τους πολίτες, αλλά για τους υποστηρικτές της, είπε: «Χρειάζονται μόνιμες λύσεις για τους εμπόρους και τους αγρότες. Η ανεργία πρέπει να τερματιστεί. Το MHP, το οποίο υποστηρίζει όλους τους νόμους του AKP, δεν πρέπει να επιχειρήσει να εξαπατήσει το έθνος δίνοντας ψωμί. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την εικόνα στην οικονομία εδώ και πολύ καιρό».

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας, τα ψωμιά εξαφανίστηκαν από τα σταντ στο κέντρο της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις