Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση όφειλε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση και να είναι πιο επιθετική απέναντι στην ΕΕ

«Σε όλη την περίοδο της κρίσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση κράτησε στάση υπευθυνότητας, στηρίζοντας τα μέτρα που πρότεινε στο υγειονομικό σκέλος η επιστημονική επιτροπή, συμβάλλοντας έτσι στη συμμόρφωση των συμπολιτών μας σε αυτά. Αλλά όσον αφορά στην οικονομία δεν μπορεί παρά οι πολιτικές δυνάμεις να ασκήσουν την κριτική τους απέναντι στην ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πρωτοφανών διαστάσεων ύφεσης». Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον Real Fm, σημειώνοντας ότι και από τις τηλεδιασκέψεις που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου και εργαζόμενους, προκύπτει «πολύ μεγάλη αγωνία και ανησυχία» στην κοινωνία για το αύριο της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι «εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης, αναλυτικής και κοστολογημένης οικονομικής πρότασης για τα δύσκολα που έρχονται, για να προλάβουμε κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις της ύφεσης» και πως με το «Μένουμε Όρθιοι» ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχησε τις δημοσιονομικές δυνατότητες των επόμενων έξι μηνών με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. «Ζητήσαμε εξαρχής την πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, προτείναμε μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις και ένα δίχτυ προστασίας των πιο ασθενέστερων», τόνισε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. «Σαράντα πέντε μέρες έχουν περάσει και η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να απορρίψει συλλήβδην την πρόταση αντί να την συζητήσει, χωρίς όμως να έχει αντιπροτείνει κάτι ανάλογο», πρόσθεσε. Άσκησε, δε, κριτική για τις «ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων», φέρνοντας ως πιο πρόσφατο παράδειγμα «την ΚΥΑ του κ. Βρούτση, που προαναγγέλλει ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, προτείνει νέο υπακατώτατο μισθό και επιτρέπει τις απολύσεις 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής συμβάσεων εργασίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση όφειλε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση και να είναι πιο επιθετική απέναντι στην ΕΕ, «θα όφειλε να προβεί ακόμη και στο μπλοκάρισμα συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως για παράδειγμα για το ύψος του κοινοτικού προϋπολογισμού, ώστε να πετύχει τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας με ρευστότητα αλλά και κλάδων ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, όπως ο τουρισμός». «Αντιθέτως, στελέχη της κυβέρνησης διατηρούν μια υπέρμετρη αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία του τουρισμού, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα από όσο λένε τα στελέχη της», επισήμανε.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη «αντιμετωπίζει με πρωτοφανή ανεπάρκεια την κρίση, η οποία μπορεί να είναι συμμετρική για όλες τις χώρες, αλλά οι επιπτώσεις της για τις χώρες της περιφέρειας και του Νότου θα είναι κολοσσιαίες». Όπως σημείωσε, θα έπρεπε να ανακοινώσει «μέτρα θαρραλέα για τις οικονομίες που βρίσκονται στο κέντρο της ύφεσης αλλά και ένα σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά κλάδων, όπως ο τουρισμός, στην κανονικότητα».

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις