Στην εξάρθρωση σπείρας που ρήμαζε σπίτια σε διάφορες περιοχές της χώρας τους τελευταίους μήνες αποκομίζοντας λεία αξίας 60.000 ευρώ προχώρησε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας επτά Ρομά ηλικίας 24 ως 32 ετών. Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», όλοι τους κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση ή συνέργεια σε αυτές.

Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους, που εντοπίζεται στους νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, τα μέλη της οργάνωσης, ορισμένα από τα οποία συνδέονται με άμεσες και στενές οικογενειακές σχέσεις, ενέχονται σε 19 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών με λεία κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, καθώς και σε πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Στα ίχνη των δραστών κατάφεραν να φτάσουν οι αστυνομικοί των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων και της ομάδας ΔΙΑΣ έπειτα από εκτεταμένες έρευνες στις περιοχές των Υψωμάτων Διαβατών, Ευόσμου και Ευκαρπίας.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των διαρρήξεων, καθώς και ακόμη ένα «επιχειρησιακό» όχημα, το οποίο πάρκαραν σε χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας για να μη συσχετίζεται γεωγραφικά με τις περιοχές διαμονής τους ή τους τόπους των διαρρήξεων.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και ρολόγια, μια παιχνιδομηχανή, μετρητά ύψους 650 ευρώ, καθώς και διάφορα είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών. Οι Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξιχνίαση τυχόν άλλων διαρρήξεων.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις