Τη δράση του καλοντυμένου μαϊμού – λογιστή που εξαπάτησε δεκάδες ηλικιωμένους με κέρδη χιλιάδες ευρώ φέρνει στην δημοσιότητα η zougla.gr. Ο 40χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία δρούσε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, είχε τον δικό του τρόπο για να πείθει τα ανυποψίαστα θύματα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος ξεκίνησαν πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα να προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του άνδρα που εμφανιζόταν έχοντας προσέξει ιδιαίτερα την εξωτερική του εμφάνιση. «Ο 40χρονος φορούσε πάντα κοστούμι με γαλάζιο καλοσιδερωμένο πουκάμισο και μια σκούρα μπλε γραβάτα. Απαραίτητο αξεσουάρ του ήταν όμως και ένας μπλε φάκελος που προσέδιδε το ανάλογο κύρος» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Ο «μαϊμού – λογιστής» όταν πλησίαζε τους ηλικιωμένους ήταν πάντα πολύ ευγενικός και έκανε επίκληση στο συναίσθημα τους. «Έλεγε ότι σε λίγο καιρό ετοιμαζόταν να παντρευτεί ώστε να τους πλησιάσει συναισθηματικά και να του «ανοιχτούν» περισσότερο μέχρι να τους πάρει τα χρήματα» λέει αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλησίαζε με ευκολία τα θύματα και τα έπειθε να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά λέγοντας σαν δικαιολογία ότι «οικεία τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής μεγάλου χρηματικού ποσού από την εφορία, πλην όμως η είσπραξη του προϋπέθετε την καταβολή χρηματικού ποσού από τους ίδιους για υποτιθέμενη έκδοση παραβόλων».

Στην περίπτωση μιας 78χρονης από το Κολωνάκι, ο 40χρονος την έπεισε και του έδωσε, αντί για χρήματα, μια κασετίνα με χρυσαφικά αξίας εβδομήντα χιλιάδων ευρώ καθώς «στο σπίτι της δεν είχε αρκετά μετρητά». Σε άλλη περίπτωση, ο «μαϊμού – λογιστής» αφού είχε βάλει στο χέρι αρκετές χιλιάδες ευρώ, χαιρέτισε το θύμα του δίνοντας του ένα… φιλί στο μάγουλο και στη συνέχεια μπήκε στο μετρό και εξαφανίστηκε. Προτιμούσε να «χτυπά» πρωινές ώρες και δεν έμπαινε ποτέ μέσα στα τραπεζικά υποκαταστήματα ώστε να μην καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του ένα αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, ανήκει σε έναν… πεθαμένο εδώ και πέντε χρόνια. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος θεωρούν ότι τα θύματα του είναι περισσότερα από δεκαπέντε ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι ηλικιωμένοι δεν κατήγγειλαν την άπατη σε βάρος τους καθώς τα ποσά που τους είχε αρπάξει ήταν μικρά.

Ο συνήγορος του 40χρονου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «μια πρώτη γρήγορη επισκόπηση του προανακριτικού υλικού δημιουργεί την εντύπωση μια σοβαρής δουλεμένης δικογραφίας από τις αστυνομικές Αρχές.

«Δουλεύοντας την υπόθεση βλέπουμε ότι πρόκειται περί μιας προσπάθειας σύνθεσης ανόμοιων περιπτώσεων με μόνο στόχο την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απάτη άνω των 120 χιλιάδων ευρώ. Χρησιμοποιήθηκαν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν η μια με την άλλη όσον αφορά στην περιγραφή του δράστη και τον τρόπο δράσης. Με περιγραφόμενα αφαιρεθέντα, δήθεν, ποσά άνω των εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, δυο φορές, χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Ο κατηγορούμενος θα σταθεί ειλικρινής απέναντι στα δικά του θύματα αλλά και στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχες».

πηγή:zougla.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις