Χιλιάδες ραβασάκια για κρυμμένα εισοδήματα στέλνει η Εφορία – Ποιους αφορούν

46

Η ΑΑΔΕ έχει εντοπίσει περιπτώσεις μη δήλωσης εισοδημάτων. Ακολουθούν «καμπάνες» για όσους δεν υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Τα περιθώρια για την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες 42.000 φορολογούμενοι, κυρίως συνταξιούχοι, θα λάβουν γράμμα… από την ΑΑΔΕ καθώς μετά από διασταυρώσεις που έτρεξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει, ως όφειλαν, στην εφορία εισοδήματα τα οποία εισέπραξαν αναδρομικά το 2014.

Πέραν των πέντε κραυγαλέων περιπτώσεων που έβγαλαν στον αφρό οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ με συνολική απόκρυψη εισοδήματος 600.000 ευρώ ή 120.000 ευρώ σε μέσο όρο έκαστος, στη λίστα της εφορίας περιλαμβάνονται χιλιάδες περιπτώσεις με μη δήλωση-απόκρυψη εισοδημάτων της τάξεως των 10.000-15.000 ευρώ.

Όλοι αυτοί τώρα έχουν την ευκαιρία έστω και με καθυστέρηση να γλιτώσουν τα χειρότερα, αλλά όχι το φόρο που θα έπρεπε κανονικά να έχουν πληρώσει από το 2015 όταν είχαν υποχρέωση δήλωσης των αναδρομικών που εισέπραξαν το προηγούμενο έτος. Εάν πρόκειται για λάθος της υπηρεσίας, προφανώς θα διορθωθεί μετά την παροχή επαρκών εξηγήσεων από την πλευρά των φορολογούμενων, αλλιώς θα πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση.

real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like