Τα στοιχεία ενός 48χρονου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για απάτες ταυτοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνδρας κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 έως και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, προσποιούμενος είτε τον ασφαλιστή, είτε τον φίλο μέλους της οικογενείας των θυμάτων κατάφερε σε τρείς περιπτώσεις να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Σημειώνεται ότι η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, με σκοπό την ταυτοποίηση ατόμων οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, οδήγησε στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων απάτης και μία περίπτωση απόπειρας απάτης, καθώς και στο σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος συνολικά έξι ατόμων.

Συγκεκριμένα, επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία:

•             31χρονου Έλληνα, ο οποίος με το πρόσχημα πώλησης Ι.Χ. Φορτηγού απέσπασε από 46χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

•             47χρονης Ελληνίδας, η οποία παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά ζημίωσε εταιρία με το χρηματικό ποσό των 910 ευρώ περίπου.

•             25χρονου Έλληνα και 19χρονης Ελληνίδας, οι οποίοι εξαπάτησαν έτερο άτομο και του απέσπασαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του.

•             23χρονου Έλληνα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 με το πρόσχημα αγοράς αυτοκινήτου αποπειράθηκε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις