Το θέμα του εμβολιασμού και της επάρκειας των εμβολίων αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα και σημείο σύγκρουσηςμεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς στην Κουμουνδούρου έχουν επιλέξει να επικεντρώσουν εκεί την ρητορική τους εν όψει και των επερχόμενων εκλογών. Άλλωστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στήριξαν τις απαγορεύσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν και πολλά ζητήματα όπου να μπορούν να κάνουν οξεία αντιπολιτευτική κριτική.

Η πρώτη πράξη της σύγκρουσης παίχτηκε σήμερα, καθώς σχεδόν παράλληλα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχεδόν ταυτόχρονα για τα εμβόλια και την πολιτική που θα πρέπει να χαράξει η χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά τη διάρκεια της εξόδου του από το Προεδρικό Μέγαρο προχώρησε σε δηλώσεις όπου επικεντρώθηκε στο θέμα του εμβολιασμού λέγοντας όπου έκανε δύο προτάσεις για τον εμβολιασμό:

1)    να αναλάβει πρωτοβουλία η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλίσει η Ε.Ε. τις πατέντες από τα εμβόλια και να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κράτος – μέλος να τις διαχειριστεί αναλόγως με τις εγχώριες δυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας

2)    σε συνάρτηση με τα παραπάνω, εάν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, να αναζητήσει η χώρα λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο με εταιρίες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο.

Λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψή στο Μαξίμου για τους εμβολιασμούς δήλωσε πως αυτοί προχωρούν με «ικανοποιητικό ρυθμό» και πως σύντομα θα αυξηθούν από «5.000 σε 8.000 την ημέρα».

Το σημείο όμως που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι όταν ο Κ.Μητσοτάκης υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να «να βιαστεί» για τα εμβόλια λέγοντας «Όπως, άλλωστε, λέει και ο σοφός ελληνικός λαός μας, όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Δεν έχει νόημα να επιταχύνουμε περαιτέρω, όταν τα εμβόλια που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα είναι μόλις δύο…», μία ξεκάθαρη μομφή για τις επερχόμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Προεδρικό Μέγαρο για τις οποίες στη Νέα Δημοκρατία είχαν εσωτερική πληροφόρηση όπως φάνηκε κι από τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία η ΕΕ απαγορεύει στις χώρες να διαπραγματευτούν διμερώς το εμβόλια, παρόλα αυτά κάποιες χώρες όπως η Ουγγαρία έχουν προχωρήσει σε μεμονομένες παραγγελίες εμβολίων. Ίσως βέβαια η στάση αυτή της «γερμανοκρατούμενης» ΕΕ να εξηγείται και με την δημιουργία νέο εργοστασίου από τη Pfizer στην Γερμανία από το οποίο θα παραχθούν 300 εκατομμύρια δόσεις!

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις